"Ar fi un eşec un egal cu Rapid"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, este convins că trupa lui Ioan Andone va rămâne lider al Ligii I şi după etapa din acest weekend Cu doar câteva zile înainte de meciul Rapid - CFR

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, este convins că trupa lui Ioan Andone va rămâne lider al Ligii I şi după etapa din acest weekend

Cu doar câteva zile înainte de meciul Rapid - CFR Cluj, programat duminică (ora 20:30, Kanal D), Iuliu Mureşan, preşedintele ardelenilor, a revenit în ţară după un periplu prin Coasta de Fildeş (Africa de Vest). Bossul liderului a recunoscut că are în plan achiziţionarea unor tineri talentaţi din acea zonă pe care să-i formeze în oraşul de pe Someş.

Săptămâna premergătoare întâlnirii din Giuleşti a fost relativ tensionată, mai ales între cele două cluburi. Oficialii CFR-ului s-au autosesizat şi au cerut FRF suspendarea rapidistului Marius Constantin după ce acesta i-a aplicat un cap în gură colegului său Emil Dică, în meciul de la Iaşi (2-0 pentru giuleşteni). Mureşan a explicat motivul demersului: "Sigur, am avut în vedere şi un avantaj direct, dar motivaţia este şi pentru a preveni astfel de agresiuni.

Oricum, mulţumim Rapidului de la care am deprins unele din subtilităţile acestor situaţii. Cât despre replica lor, comunicatul mi se pare diletant şi jenant. Comparaţia cu faza aceea în care Semedo l-a accidentat involuntar pe Pleşan este tendenţioasă şi deplasată". Chestionat în legătură cu un pronostic, Mureşan a replicat: "Spun doar atât: un meci egal cu Rapid ar fi un eşec pentru noi. Andone este cel mai valoros antrenor pe care l-am avut, întreţine foarte bine atmosfera din vestiar, iar rezultatele se văd".

Pentru că vrea ca CFR să devină un club de valoare, Mureşan se gândeşte şi la viitor. "Am fost în Coasta de Fildeş, pentru că această ţară este una dintre principalele exportatoare de jucători africani valoroşi. Pretutindeni vezi acolo puşti de 14-15 ani jonglând incredibil cu mingea, aşteptând să fie remarcaţi. Asta este şi intenţia noastră. Să-i luăm de la această vârstă şi să-i creştem", a conchis Mureşan.

M. Constantin, fără suspendare!

Memoriul depus de CFR Cluj, prin care s-a cerut suspendarea fundaşului Marius Constantin, de la Rapid, a fost respins ieri de Comisia de Disciplină. La ieşirea din sediul LPF, patronul George Copos a spus: "CFR Cluj nu mai reprezintă spiritul culorilor alb şi vişiniu.

Marius nu a fost suspendat pentru că nu au avut niciun fel de motiv". În altă ordine de idei, Comisia de Apel a ridicat suspendarea de şase etape pe care o primise portarul Universităţii Craiova, Mircea Bornescu, pentru că l-a accidentat grav pe atacantul Cristian Coroian de la Gloria Bistriţa. Portarul Craiovei a stat o etapă, în partida cu U Cluj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite