"Am emoţii pentru Hagi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali susţine că viitorul "Regelui" ca antrenor depinde de performanţele pe care le va avea în Ghencea Gheorghe Hagi a fost prezentat ieri oficial în calitate de antrenor al Stelei,

Gigi Becali susţine că viitorul "Regelui" ca antrenor depinde de performanţele pe care le va avea în Ghencea

Gheorghe Hagi a fost prezentat ieri oficial în calitate de antrenor al Stelei, după ce a semnat un contract pe trei ani. Zâmbitor, optimist şi conştient de presiunea care îi va apăsa umerii în Ghencea, "Regele" şi-a stabilit trei obiective în primul an: titlul de campion, Cupa României şi calificarea în grupele Ligii Campionilor.

După eşecul de la Poli Timişoara, Hagi a acceptat provocarea vieţii sale de antrenor şi a preluat Steaua. Chiar dacă Gigi Becali nu i-a fixat un obiectiv anume, "Regele" ştie la ce trebuie să se aştepte: "La Steaua eşti obligat să câştigi prin gloria, performanţele şi tradiţia care sunt în spatele ei. Va fi o muncă foarte grea, dar Steaua este cea mai bună şi trebuie să fie în continuare cea mai bună", a declarat Hagi. După mai multe eşecuri decât reuşite într-o carieră de antrenor, care a ajuns în cel de-al şaptelea an, Hagi se află la momentul adevărului, lucru confirmat de patron: "Am emoţii foarte mari pentru Hagi, nu neapărat pentru Steaua, fiindcă pentru el este un an crucial în cariera de antrenor", a declarat Becali, care a completat că refuzul lui Hagi de a veni la Steaua, în urmă cu doi ani, a fost o greşeală. "Fiecare vede lucrurile cum vrea", a replicat "Regele", care a precizat că nu va accepta ca patronul să intervină în alcătuirea echipei.

"Gigi este patronul, iar eu angajatul"

"Relaţiile de familie sunt acasă, aici Gigi este patronul, iar eu angajatul", a completat "Regele", care este naşul finanţatorului stelist. Becali a declarat că este posibil ca Gică Popescu să vină ca preşedinte în Ghencea, dacă îşi găseşte o persoană să îl înlocuiască în afacerile în care este implicat. Din lotul pe care Gică Hagi l-a deplasat în cantonamentul din Austria, a lipsit Gabi Boştină care a fost învoit pentru că urmează să susţină examenul de licenţă.

Becali şi-a serbat ziua cu jucătorii

Finanţatorul din Ghencea a împlinit ieri 49 de ani şi a dorit să ciocnească un pahar de şampanie cu jucătorii care urmau să plece în cantonamentul din Austria. Cu ocazia aniversării, Becali a oferit 4.000 de euro unei femei care avea nevoie să-şi opereze soţul bolnav. La întâlnirea cu finanţatorul au venit toţi jucătorii care vor face deplasarea la Kaprun. Vali Badea, care a suferit un serios accident de circulaţie, a venit cu mâna stângă bandajată şi schiopătând vizibil. Tot ieri, atacantul Adrian Neaga a semnat un contract pe trei ani cu roş-albaştrii: "Cu Steaua nu se mai citeşte contractul, am încredere şi am semnat fără să mă uit", a declarat fotbalistul.

Mi-aş dori un joc spectaculos, ofensiv şi cu multe goluri, dar primul meu gând e să avem rezultate imediate
Gheorghe Hagi

Naţionala României
(iunie 2001-noiembrie 2001)

Hagi şi-a început cariera în antrenorat chiar la prima reprezentativă de fotbal a României, unde în iunie 2001 l-a înlocuit pe Ladislau Bolöni. A debutat cu un amical împotriva Sloveniei, scor 2-2, şi a mai stat pe bancă la două meciuri din preliminariile pentru CM din 2002, 2-0 cu Ungaria şi 1-1 cu Georgia. România a terminat atunci pe locul doi grupa preliminară, după Italia, fiind nevoită să joace baraj pentru Mondialul din Japonia şi Coreea de Sud. Elevii lui Hagi au ratat calificarea, după barajul cu Slovenia, 1-2 la Ljubljana şi 1-1 în Ghencea, la Bucureşti.

Bursaspor
(iunie 2003-noiembrie 2003)

După experienţa nereuşită cu naţionala, "Regele" a fost instalat la gruparea de primă ligă turcă Bursaspor. Primit cu entuziasm la revenirea în Turcia, Hagi i-a adus la Bursa şi pe românii Vintilă, Miu şi Frăsineanu. Tehnicianul român a renunţat la postul său de la Bursa după doar 12 meciuri de campionat în care a înregistrat două victorii, patru egaluri şi şase înfrângeri. La finalul acelui sezon, Bursaspor a retrogradat.

Galatasaray
(2004-2005)

Din 2004, Gheorghe Hagi s-a întors la marea sa iubire, Galatasaray, unde a avut, ca jucător, cele mai mari performanţe la nivel de club. În stagiunea 2004-2005 a condus echipa în toate etapele de primă ligă turcă, luptând cu Fenerbahce pentru titlu până în ultimele etape. Fener a reuşit totuşi să ia campionatul, iar din cauza finalului slab de campionat Galata a terminat pe trei. Avea să se revanşeze în finala Cupei Turciei, unde a învins pe Fenerbahce cu 5-1. De altfel, această cupă este singurul trofeu din cariera de antrenor a lui Hagi.

Politehnica Timişoara
(nov. 2005-iunie 2006)

La sfârşitul anului 2005, Hagi a fost adus la Timişoara tocmai pentru a-l înlocui pe Cosmin Olăroiu. "Regele" a adus la Poli jucători precum Pleşan şi Emeghara, însă echipa nu s-a putut apropia de primele locuri ale clasamentului. După doar câteva luni, Hagi a ales să renunţe, fiind criticat de patronul timişorenilor, Marian Iancu. De la despărţirea de Poli, Gheorghe Hagi a preferat să intre în vacanţă, deşi, susţine el, oferte pentru a reveni în fotbal au mai existat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite