Piţurcă: "Există riscul ca jucătorii să creadă că dacă a venit Mutu îi 'spargem' pe toţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul selecţioner e de părere că există riscul unei relaxări a tricolorilor la meciul cu Bosnia din cauza faptului că unii vor avea impresia că "Briliantul" va face minuni în atac.

"Acele performanţe pe care le-am obţinut la echipa naţională au fost obţinute cu jucători care-şi doreau să vină cu plăcere la lot. Rădoi e un jucător valoros, dar asta nu e întotdeauna suficient. Eu l-am ajutat pe Mutu când era la un moment de răscruce. Am riscat aducându-l când nu era complet refăcut. Am mers pe mâna lui, ştiind că este un jucător extrem de valoros.

Să nu credeţi că am avut multe divergenţe cu el. A vociferat atunci în America şi l-am scos din lot, apoi nu au fost probleme. A fost un jucător foarte bun la naţională. Împreună am ajuns la nişte performanţe care au fost blamate. De ce să-şi ceară scuze Mutu? El trebuia să aibă o discuţie cu antrenorul echipei naţionale şi punct. Foarte important este cum va juca echipa, toţi jucătorii sunt importanţi. Grupul este important. Există riscul ca jucătorii să creadă că dacă a venit Mutu îi 'spargem' pe toţi.

Cel care a spus că Mutu a vândut meciul de la Belgrad a spus o mare tâmpenie. Noi am pierdut acolo de o manieră categorică, toată lumea este de vină, nu doar Mutu. Dacă eram eu în locul lui Mutu, respectivul avea de-a face cu mine.

Când aduci jucători care nu joacă la echipa de club sigur că-ţi asumi o mare răspundere. Probabil selecţionerul crede foarte mult în valoarea acestor jucători. Şi dacă batem Bosnia nu avem certitudinea că ne vom califica, însă este un meci important pentru a rămâne în ecuaţia calificării. Bosnia mi se pare o echipă de valoare medie spre bună. Nu au o echipă care să ne sperie. Au şi ei jucători... dar nu se compară cu Olanda sau Spania", a spus Piţurcă la gsptv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite