Victor Pițurcă este îngrijorat: ”Pantilimon și Lobonț nu joacă, iar Tătărușanu a avut probleme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan  Lobonţ, Costel  Pantilimon, Emilian  Dolha
Bogdan Lobonţ, Costel Pantilimon, Emilian Dolha

Selecționerul Victor Pițurcă s-a arătat îngrijorat de situația portarilor echipei naționale. El a subliniat că Tătărușanu a avut unele probleme, iar Pantilimon și Lobonț nu prea au mai jucat la echipele lor de club.

În conferinţa de presă organizată luni la Mogoşoaia, unde tricolorii se pregătesc până la plecarea spre Tallinn, selecţionerul Victor Piţurcă a spus că din toate compartimentele, "la portari este o mare problemă. Pantilimon şi Lobonţ nu joacă la echipele de club, Tătăruşanu a avut probleme. Din punctul meu de vedere nu i se poate imputa golul pe care l-a primit aseară (cu Oţelul Galaţi), a fost un şut formidabil. Dar un portar de valoarea lui trebuie să reacţioneze şi la astfel de şuturi. Tătăruşanu nu are doar două jocuri la Steaua, a jucat şi înainte. Chiar şi la naţională. Dani Coman, din păcate, are o mică problemă, a avut-o şi la meciul cu Inter. Cu siguranţă, dacă era apt, s-ar fi regăsit printre tricolori. Intrarea lui Tătăruşanu nu a fost prea agreată, după cum am văzut. Nu vreau să mai fac multe comentarii despre jucători, pentru că am mai făcut-o şi s-a făcut mare tam-tam", a spus Pițurcă, potrivit Agerpres..

Selecţionerul a explicat şi de ce nu l-a convocat pe Lucian Sânmărtean (FC Vaslui), unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1: "Pur şi simplu am mizat pe alţi jucători. Pe acest post este Tănase, dar şi Maxim. Poate data viitoare".

"Mergem pe jucătorii care au demonstrat la echipele lor de club. Române să vedem cum vor reacţiona la echipa naţională. Aş fi vrut să îi am în lot pe Tamaş, Mutu, Nicoliţă sau Bogdan Stancu. Dar în acest moment trebuie să joace la echipele de club", a adăugat selecţionerul.

Despre transferul lui Mutu la Ajaccio, Piţurcă a spus: "Campionatul francez este unul dintre cele mai dure, Mutu trebuie să se pregătească foarte bine, să intre când este pregătit. El nu a mai jucat de foarte mult timp".

În privinţa primului adversar din aceste preliminarii, Estonia, selecţionerul a spus că este o echipă ''cu un joc de uzură, dacă intri în jocul lor, rişti să pierzi. Aşa a păţit şi Serbia în campania trecută. Ca să avem şanse reale la calificare, trebuie să învingem în Estonia".

România întâlneşte Estonia, pe ''A. Le Coq Arena'' din Tallinn, pe 7 septembrie, de la ora 21,00, şi Andorra, pe Naţional Arena, 11 septembrie, de la ora 20,30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite