San Marino - România 0-1 / Herea a adus victoria tricolorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României
Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României

România a câştigat cu emoţii amicalul San Marino după o prestaţie lamentabilă. Singurul gol al meciului a fost reuşit de Ovidiu Herea

Ca urmare a scandalului provocat de Adrian Mutu şi Gabi Tamaş, amicalul San Marino - România a trecut ieri în plan secund. În lipsa celor doi căpitani, banderola a fost purtată în premieră de stelistul Bănel Nicoliţă.
Selecţionerul Victor Piţurcă a început partida într-o formulă extrem de subţire, cu trei debutanţi: Chipciu, Curelea şi Chiricheş. Chiar şi aşa, adversarul, care a avut în teren doar trei fotbalişti profesionişti, nu a putut să creeze probleme, a trecut doar de câteva ori centrul terenului. Curelea a înscris la puţin după primul sfert de oră dintr-o pasă frumoasă a lui Chipciu, cel mai activ în debut, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Tricolorii au alergat în continuu după deschiderea scorului, însă până la pauză tabela a rămas nemodificată. În debutul reprizei secunde, Piţi i-a introdus în teren pe Herea, Pintilii şi Cociş, într-o tentativă de a revigora mijlocul. Rezultatul nu a fost cel aşteptat: San Marino a reuşit să tragă primul şut pe poarta lui Tătăruşanu.
Prima mare ocazie a României a venit abia în minutul 58. Dinamovistul Torje a şutat de la marginea careului mare, balonul a lovit transversala şi a trecut peste poartă. Ulterior, fotbaliştii micuţului stat vecin cu Italia au cedat fizic, iar ai noştri au intensificat atacurile. Herea, aflat la primul său joc pentru echipa naţională, a înscris din interiorul careului, după o pasă primită de pe stânga de la Pintilii. Pe final Curelea a trecut pe lângă golul de 2-0. Cociş a marcat şi el, dar arbitrul n-a validat golul, considerând că a fost ofsaid. N-a prea contat. Important a fost că România a reuşit să evite in extremis un rezultat ruşinos şi că Victor Piţurcă a revenit cu o victorie pe banca tricolorilor, în ciuda faptului că jocul elevilor a lăsat mult de dorit.

San Marino - România 0-1

San Marino: A. Simoncini - F. Vitaioli, Andreini, Bollini, Della Vale - D. Simoncini, M. Vitaioli, Cervellini, Mazza - Selva, Marani

Rezerve: Valentini, Bacchiochi, Bugli, Gasperoni, Jose'Hirsch, Montgna, Nanni

România: Tătăruşanu - Nicoliţă, Gardoş, Chiricheş, Radu - T. Bălan, Mureşan, Tănase - Torje, Curelea, Chipciu

Rezerve: Pantilimon, Luchin, Nicoară, Pintilii, Cristescu, Cociş, Strătilă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite