Raţ: "Credem în victorie la meciul cu Franţa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul stânga al echipei naţionale a României, Răzvan Raţ, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că el şi coechipierii săi cred într-o victorie în meciul cu Franţa, aceasta fiind singura posibilitate a elevilor pregătiţi de Victor Piţurcă de a rămâne în cursa de calificare la Euro-2012.

"Suntem pregătiţi. Am avut câteva zile la dispoziţie să analizăm naţionala Franţei. Credem în victorie, dacă nu facem asta şi intrăm în teren cu cel mai mic gând că Franţa ne va putea bate, atunci sigur vom pierde. Victoria este singurul rezultat care ne ţine în cursa de calificare", a spus Raţ.

Raţ este impresionat de tehnica jucătorilor francezi Karim Benzema, Samir Nasri şi Franck Ribery. "E clar că mâine România nu se poate apăra. Vom juca de la egal la egal cu Franţa, chiar dacă teoretic ei sunt mai puternici decât noi. Ne-au impresionat calităţile individuale ale jucătorilor Benzema, Ribery, Nasri. Au şi ei deficienţele lor pe axul central, nu au cei mai buni fundaşi centrali la dispoziţie şi pot fi surprinşi", a explicat românul.

Fundaşul stânga încearcă să le inspire încredere jucătorilor mai tineri din lotul naţionalei României. "Suntem fotbalişti cu toţii şi încerc să le inspir jucătorilor tineri încredere pentru că am o experienţă mai mare. Trebuie să-i aduc la acelaşi nivel mental cu al meu", a mai spus el.

Răzvan Raţ speră ca gazonul de pe Arena Naţională să se prezinte în condiţii mai bune la ora meciului cu Franţa. "Sperăm să se mai remedieze pe cât posibil. Problemele sunt sub gazon. Trebuie bătătorit mai bine şi sper să bage un tăvălug mai mare", a adăugat Raţ.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite