România, victorie de palmares împotriva unei naţionale clasate pe locul 20 în ierarhia FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României a câştigat la limită amicalul cu reprezentativa similară a Belgiei, scor 2-1, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională din Bucureşti. Golurile tricolorilor au fost reuşite de Alexandru Maxim şi Gabriel Torje din lovitură de pedeapsă, în timp ce pentru oaspeţi a marcat Benteke.

Deşi diferenţa de valoare dintre cele două naţionale era evidentă, România fiind pe locul 37 în clasamentul FIFA, iar Belgia 17 locuri mai sus, în teren elevii lui Piţurcă au echilibrat balanţa şi au lăsat o impresie plăcută celor 6.000 de spectatori care au îndurat frigul pentru a-i vedea pe viu pe tricolori. Oaspeţii au trimis în teren o garnitură de start plină de vedete, printre care van Buyten, Witsel, Fellaini sau Kompany. A lipsit, însă, Hazard, un alt star al belgienilor.
De partea cealaltă, Piţurcă a mizat mai mult pe tineri, pe care a dorit să-i vadă la lucru în perspectiva duelurilor de anul viitor din preliminariile pentru Cupa Mondială 2014.

În prima repriză, România a fost năucită de jocul bun, consistent, făcut de oaspeţi, care au profitat şi de greşelile apărării noastre pentru a deschide scorul pe Arena Naţională. La o respingere greşită a balonului de către Gardoş în propriul careu, atacantul Benteke a spus mulţumesc şi a marcat simplu în poarta descumpănitului Tătăruşanu în minutul 23.
România a ripostat şi a încercat să revină în joc. A fost nevoie de sclipirea lui Alexandru Maxim, care a marcat un gol spectaculos cu un şut din marginea careului de 16 metri la colţul lung în minutul 32. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, astfel că repriza s-a încheiat la egalitate.

În partea a doua, România a arătat altă faţă. Piţurcă a schimbat jumătate de echipă, iar asta s-a văzut. Tricolorii au pus mai multă presiune pe apărarea Belgiei, care a gafat în minutul 65, când Vertonghen a lovit mingea cu mâna în propriul careu, iar arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă pentru naţionala noastră. Torje a transformat pentalty-ul şi scorul a devenit 2-1.

Belgienilor nu le-a picat prea bine golul încasat, nereuşind să mai pună mari probleme defensivei României. Singura mare ocazie a oaspeţilor a fost ratată de Lukaku, care, cu zece minute înainte de final, a trimis de puţin pe lângă bara porţii lui Tătăruşanu.
S-a încheiat 2-1 pentru România, care a obţinut o victorie de palmares împotriva Belgiei, o victorie de moral în vederea viitoarelor meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia (cu Ungaria şi Olanda, ambele în deplasare, în martie 2013).

ROMÂNIA: Tătăruşanu - Chiricheş, Găman, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Nistor - Chipciu, Grozav, Maxim - Marica (cpt).
Rezerve: Lung jr. - Luchin, Şt. Radu, Bourceanu, D. Grigore, Lazăr, Tănase, Torje, Goian, I. Neagu, B. Stancu, Alexe.
Selecţioner: Victor Piţurcă.
Pentru România au mai jucat Cristi Tănase, Gabi Torje, Bogdan Stancu, Dorin Goian, Bourceanu şi Lazăr, Luchin şi Radu Ştefan.

BELGIA: Mignolet - Gillet, van Buyten, Kompany (cpt), Vertonghen - Witsel, Fellaini, Defour - De Bruyne, Mertens, Benteke
Rezerve: Courtois - Hazard, Ciman, Mboyo, De Camargo, Simons, Vossen, de Bock, Lukaku, Gillet (portar).
Selecţioner: Marc Wilmots.

Suporterii naţionalei s-au bătut cu forţele de ordine

Nemulţumiţi de conducătorii fotbalului românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, fanii naţionalei au scandat din nou la meciul România - Belgia împotriva celor doi. Reacţia suporterilor şi bannerele afişate de spectatori i-au scos din sărite pe stewarzi, care au ripostat şi i-au luat la bătaie pe cei aflaţi în Peluza Nord. Altercaţia a durat câteva minute, după care spiritele s-au liniştit.

„Aşteptăm sentinţa pentru cei care au distrus Ştiinţa!", a fost unul dintre mesajele afişate de suporterii naţionalei României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite