Cine ne duce la Euro 2012?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu vrea să-şi facă, în următoarele trei meciuri amicale, lotul care va duce România la Campionatul European

România începe în această seară drumul către EURO 2012. Până la startul meciurilor din preliminarii, Răzvan Lucescu are la dispozitie trei partide amicale în care va definitiva lotul cu care va juca împotriva Franţei sau a Bosniei. Ucraina, astăzi, de la ora 20.30, Macedonia, la 2 iunie, şi Honduras, la 5 iunie, sunt adversarii pe care "tricolorii" îi for înfrunta în această săptămână. "Vreau să construiesc un grup, să consolidez un nucleu de jucători. Nu mă interesează să am un lider de echipă, ci o unitate de grup. Am în vedere 35 de jucători, mă interesează foarte mult rezultatul din amicalul cu Ucraina", a spus selecţionerul. Acesta crede că România va putea ajunge la un turneu final, dar este contrazis de jucători. "Echipa naţională a României are o valoare limitată, de asta se pierd calificări!", a spus Răzvan Raţ. La fel de tranşant a fost li căpitanul Cristi Chivu. „Nu avem valoare de asta nu ne calificăm. Asta este, este lipsa de valoare, trebuie să muncim, să ne unim... valoarea echipei o dă valoarea fiecărui jucător în parte pusă în slujba echipei. Degeaba câştigă unii jucători cupe europene, inclusiv eu, pentru că valoarea o dau toţi jucătorii nu unul separat", a spus fundaşul lui Inter Milano.

Ucraina nu a învins niciodată România
Ucraina şi România se întâlnesc astăzi pentru a patra oară. Rezultatul jocurilor directe este de partea „tricolorilor" care au câştigat toate cele trei partide precedente. Ultima întâlnirea a avut în august 2003, la Doneţk, iar România s-a impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de Adrian Mutu. Dintre jucătorii care au făcut parte din lotul României şi la partida din anul 2003 se mai regăsesc acum Bogdan Lobonţ, Daniel Niculae, Cristian Chivu, Mirel Rădoi, Răzvan Raţ şi Gabriel Tamaş.

Lăudaţi de ucraineni
Andrei Şevcenko, căpitanul reprezentativei Ucrainei, a ţinut să laude reprezentativa lui Răzvan Lucescu. „Majoritatea jucătorilor români sunt tehnici. Se vor înfrunta două echipe cu stiluri diferite. Ne bazăm şi pe sprijinul fanilor noştri, sperăm într-o primire călduroasă la Lvov", a spus atacantul care evoluează la Dinamo Kiev. La fel de curtenitor a fost şi selecţionerul Miron Markevici: „Răzvan Lucescu este un antrenor capabil, are la dispoziţie jucători talentaţi. Chivu a câştigat recent Liga Campionilor cu Inter Milano, Ghioane joacă la Dinamo Kiev, Marica la Stuttgart. Echipa României practică un fotbal tehnic şi va fi foarte greu".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite