Lucescu jr: "Nu plec! Trebuie să dăm dovadă de patriotism"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu susţine o conferinţă de presă care prefaţează meciul cu Luxemburg. Înaintea selecţionerului a vorbit mijlocaş dinamovist Torje.

13.52 Lucescu jr.: "Calificarea depinde de noi"

"Trebuie să batem de două ori Luxemburg, acasă Belarus şi Bosnia şi Albania în deplasare şi avem şanse mari de calificare", a spus Lucescu.

"Am pierdut în Franţa pe o greşeală gravă de arbitraj, putem învinge şi Franţa acasă. Eu cred în fiecare meci care vine, în fiecare rezultat"

"Este nevoie de prospeţime la meciul cu Luxemburg pentru că s-a alergat foarte mult la meciul din Bosnia. Vor fi cu siguranţă schimbări în lot"

"Când se va termina cu obiectivele, vom discuta", a spus Lucescu referitor la o posibilă demisie.

13.45 Lucescu jr: "Lipsa rezultatelor în Cupele Europene s-a simţit şi la naţională"

"Au început să dispară rezultatele din Cupele Europene, s-a simţit şi la naţională. Jucătorii care au plecat peste hotare au avut probleme la echipele de club"

"Am avut şi o victorie şi rezultate de egalitate, am avut şi greşeli de arbitraj", a spus Lucescu referitor la palmaresul său la echipa naţională.

"Echipa asta a avut la fiecare convocare cinci, şase sau şapte jucători care au fost convocaţi dar în ultimul moment au intervenit accidentări şi nu au mai putu juca. Din punct de vedere al impactului psihologic asupra echipei au contat absenţele lui Chivu şi Săpunaru, cu toate că Goian şi Râpă şi-au făcut pe deplin datoria, jos pălăria pentru ei".

13.40 Lucescu jr: "Florescu a crescut mult în ultimul an"

La momentul acesta, ceea ce trebuia să fie la lot era la lot. Florescu a crescut mult, a jucat în permanenţă la echipa naţională. Cum era să aducem un jucător care joacă două meciuri la echipa de club şi apoi este rezervă. Florescu a jucat foarte multe meciuri, este adevărat, majoritatea amicale. El a jucat foarte bine, a recuperat multe mingi", a spus Lucescu.

"Am avut 1-0, golurile le-am luat din naivitatea noastră. Din prima etapă a acestei grupe se vorbeşte de meciuri decisive. Trăim cu o convingere greşită, este o presiune uriaşă asupra jucătorilor, care greşesc. Eu am spus că şi un rezultat de egalitate era un rezultat bun în Bosnia, dar cine m-a auzit. Noi am jucat toate meciurile grele deja în deplasare. Am anticipat că va fi o grupă grea", a continuat Răzvan Lucescu

13.30 Lucescu jr.: "Şansele noastre sunt intacte"

"N-am închis ochii până aseară dar asta fac parte din viaţa antrenorilor. Vor fi schimbări în lot. Întzâlnim o echipă mică care a făcut din faza defensivă o artă. Sunt rapizi sunt şmecheri şi trebuie să le acordăm o atenţie deosebită", a spus Lucescu.

"Mutu a alertgat mult, n-a avut atâtea mingi pe câte ne-am propus la începutul jocului dar atitudinea lui a fost una bună", a mai spus Lucescu.

"Am făcut analiza meciului cu Bosnia. Nu am jucat cum am fi vrut. Nu am jucat cum ne-am pregătit. Bosnia a meritat victoria pentru dorinţa foarte mare de a întoarce rezultatul. Chiar dacă nu am avut posesie, puteam câştiga, adversarii nu au avut ocazii. Se câştigă competiţii cu 1-0", a continuat Răzvan Lucescu.

"Nu este vorba despre demisia mea. Este vorba despre o echipă naţională, despre o naţiune. Lipseşte patriotismul. Am văzut exemplul fanilor bosniaci care şi-a susţinut echipa la 0-1. Echipa naţională este echipa naţională şi aştept ca oamenii să fie alături de noi, pentru că numai aşa putem să ieşim împreună la lumină. Şansele noastre sunt intacte. Dacă învingem mâine venim la trei puncte de lider şi jucăm meciurile importante acasă", a mai spus Lucescu.

13.02 Torje: "Nu cred că este normal să se facă mişto de noi"

Nu cred că este normal să fim luaţi peste picior, am dat tot pe teren. Trebuie să ne gândim doar la victorie şi trebuie să câştigăm cu Luxemburg. Normal că putem să învingem Luxemburg aşa cum putem învinge orice echipă", a spus Torje, care s-a arătat vizibil iritat de întrebările cu tentă ironică puse de către jurnalişti.

"Puneţi întrebări care ne jignesc. Cum puteţi compara România cu Insulele Feroe. Puteam să avem cu cinci puncte mai mult, dacă eram atenţi în trei faze. Este dureros, nu ne convine să fim în coada clasamentului", a mai spus Torje.

"Avem nevoie de susţinerea spectatorilor. Aţi văzut cum fanii din Bosnia şi-au susţinut echipa", a continuat mijlocaşul dinamovist.

"Nu am omorât un om, am făcut un fault, şi acela foarte uşor acordat. Au mai fost alte patru cinci greşeli înaintea mea în acea fază", a spus Torje referitor la faza din care bosniacii au marcat primul gol.

Fanii i-au criticat pe tricolori la Bacău

Dezastrul din meciul cu Bosnia a făcut ca deplasarea tricolorilor la Bacău, pentru meciul cu Luxemburg de mâine, să nu mai fie o bucurie pentru suporterii naţionalei din acea zonă a ţării. Chiar dacă au dat autografe la sosirea pe aeroportul moldovean, Mutu&Co au fost admonestaţi pe parcursul antrenamentului care a avut loc aseară. "Am crezut în voi, dar nu aveţi valoare" au strigat cei prezenţi pe marginea terenului.

Dacă altă dată prezenţa în provincie a naţionalei era o sărbătoare, acum nici 250 de oameni nu au venit la stadion pentru a vedea antrenamentul tricolorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite