Gică Hagi despre problema selecţionerului naţionalei:" Mircea Sandu sper să fie inspirat când va alege un alt antrenor"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional Gheorghe Hagi, care a refuzat oferta conducerii FRF de preluare a funcţiei de selecţioner, a declarat că problemele echipei naţionale nu ţin de antrenor, precizând că întreg fotbalul românesc trebuie reformat.

"Nu sunt eu preşedinte să dau eu idei, să vorbesc de antrenori străini. Conducerea federaţiei ştie foarte bine ce trebuie pentru fotbalul românesc. Personal, ca un sfat, cred că nu este o problemă ce ţine de antrenorul echipei naţionale. Este o problemă ce ţine de fotbalul românesc şi ce va face în următorii 10 ani, pentru că trebuie reconstruit şi reformat. Uşor-uşor trebuie să gândim pe termen mediu şi lung, cu lucruri serioase, cu oameni care pot să dezvolte şi să formeze jucători competitivi, să îi găsească. Există şi acum jucători foarte buni, important este să îi descoperi cât mai repede şi să îi pui într-un mediu pentru a-i dezvolta", a explicat Gheorghe Hagi.

"Ceea ce gândeşte preşedintele federaţiei... fiecare poate să spună. Varianta mea era: în octombrie când se terminau lucrurile, începeam o altă campanie, de la zero. Era un proiect pe care l-aş fi acceptat, bineînţeles, de ce nu? Până în octombrie nu pot să fiu asociat cu absolut nimic, doar când se va începe o nouă campanie. În rest nu vreau să fiu asociat. Pentru că am mai făcut astfel la Galatasaray, înainte la fel, şi e foarte complicat să iei de pe drum. Sunt lucruri gândite, planificate de altcineva. Vreau şi eu să iau de la început, să planific eu, să gândesc eu, să judec eu", a explicat Gheorghe Hagi.

"De la toamnă nu ştiu, întrebaţi-l pe Mircea Sandu, pe cei de acolo. Eu nu-mi ofer posturi, eu spun doar ideile mele, gândurile mele. Am spus-o, nu mai iau o echipă la care lucrurile sunt începute, sunt la jumătatea drumului. Dacă va fi vreodată posibil, atunci când lucrurile sunt terminate, şi va exista o ofertă, atunci desigur. Preşedintele Mircea Sandu mi-a făcut o ofertă bună, dar i-am spus foarte clar că eu de pe drum nu mai iau lucrurile. Atât a fost, nimic altceva. Îi mulţumesc lui Mircea Sandu pentru oferta pe care mi-a făcut-o. Chiar dacă ţin foarte mult la echipa naţională, iar postul de selecţioner este unul dorit de toată lumea, nu era momentul", a mai explicat "Regele"

Mircea Sandu o să găsească o soluţie bună pentru postul de selecţioner, susţine fostul internaţional.

"O să găsească selecţioner. Acum trebuie linişte, pentru că timp este. Sunt oameni capabili acolo, ca Mircea Sandu, o să găsească o soluţie bună. Sperăm să fie inspirat, iar antrenorul care va fi, să facă ce poate sau să facă proiectul spus de Mircea Sandu", a menţionat Hagi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite