“Tricolorii” recunosc: nu avem valoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Cociş şi Daniel Niculae cred că România nu se poate compara cu marile puteri fotbalistice

România a jucat două partide amicale în acest an şi ambele au fost pierdute. În martie, Israelul ne-a învins cu 2-0, iar sâmbătă Ucraina ne-a mai administrat o înfrângere, scor 2-3. Mâine, naţionala lui Răzvan Lucescu va juca cu Macedonia, de la ora 20.00 (în direct la Digi Sport), în penultimul meci amical înaintea campaniei pentru EURO 2012. Deşi "tricolorii" spun că nu contează rezultatele din meciurile amicale, ei recunosc că România nu se poate compara cu marile puteri fotbalistice. "Nu trebuie să tăiem capete după nişte amicale, importante sunt rezultatele din preliminarii. Nu ne comparăm cu marile puteri, doar Chivu e la o echipă de top", a spus Daniel Niculae. Pe aceiaşi lungime de undă a fost şi Răzvan Cociş. "Suntem o generaţie cu minusuri şi cu plusuri, ne cunoaştem limitele. Naţionala României trece printr-un moment mai puţin bun, dar suntem optimişti că ne vom califica la Euro 2012", a afirmat şi mijlocaşul.

Dragomir: "Suntem în lumea a patra"
Şi şefii fotbalului românesc au recunosc că nu avem jucători care să evolueze cu succes la echipa naţională. "Nu văd viitorul naţionalei bine. Ar fi o pierdere dacă Chivu nu ar mai juca la naţională. Chivu, Raţ şi Marica sunt jucătorii naţionalei, restul nu au identitate. Tamaş s-a reinventat în Anglia, dar să nu uite că a jucat în liga a doua. Fotbalistic, suntem în lumea a patra", a declarat Dumitru Dragomir, şeful LPF.

S-a accidentat şi Maftei
După accidentarea lui Mihai Roman, care a părăsit cantonamentul naţionalei după ce a suferit o întindere la jocul cu Ucraina, Răzvan Lucescu a mai primit o veste proastă. Vasile Maftei a resimţit dureri la genunchiul drept la antrenamentul de aseară şi a devenit incert pentru jocul cu Macedonia. Pe postul acestuia, de fundaş dreapta, ar putea fi utilizat Ovidiu Dănănae.

Macedonenii ne-au pus gând rău
Ultima întâlnire dintre România şi Macedonia avut loc în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2006. Astfel, la 3 martie 2005, „tricolorii" au învins Macedonia, în deplasare, scor 2-1. Ca şi atunci, şi acum ne aştepată un meci greu. "Vom încerca să dăm o replică solidă echipei României, chiar şi fără cel mai bun jucător al nostru, Goran Pandev. România a fost mereu un adversar dificil pentru noi, şi ei au un fotbalist, care a câştigat în acest sezonul Liga Campionilor, ca şi Pandev, şi anume excelentul Cristian Chivu", a spus selecţionerul Mirsad Jonuz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite