Cine este Dan Nistor, eroul Pandurilor, convocat în premieră la naţională?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Nistor evoluează pe postul de mijlocaş central la Pandurii Târgu Jiu. Forma bună arătată de jucător în ultimele partide pe care le-a jucat în Liga 1, l-a determinat pe selecţionerul Victor Piţurcă să-l convoace în premieră la prima reprezentativă.

Dan Nistor (24 de ani), s-a născut în localitatea Rucăr din judeţul Argeş. Prima apariţie a jucătorului în fotbalul profesionist a fost consemnată în anul 2008, în tricoul fostei prim divizionare Internaţional Curtea de Argeş. După ce a evoluat la Curtea de Argeş, a urmat un transfer la Dacia Mioveni în anul 2009, echipă pentru care a evoluat în sezonul 2009/2010.
De la Mioveni, Dani Nistor a revenit în iunie 2010 la echipa la care a debutat ca fotbalist profesionist, Internaţional Curtea de Argeş. Nu a rămas acolo decât o lună, deoarece în iulie 2010 Pandurii Târgu Jiu şi-a acontat serviciile mijlocaşului.
Astfel, pe data de 23 iulie 2010, Dan Nistor a debutat în Liga 1 la Pandurii Târgu Jiu sub comanda lui Ionuţ Badea, care la acea vreme pregătea echipa gorjeană. Nistor a venit la pachet de la Internaţional Curtea de Argeş cu alţi jucători, precum Vlad Chiricheş, Gabriel Matei, Mihai Pintilii, Nasser Menassel, Cosmin Băcilă sau Claudiu Voiculeţ.
Deşi Ionuţ Badea nu a rămas mult timp la Pandurii, fiind înlocuit cu Petre Grigoraş, evoluţiile lui Dani Nistor s-au îmbunătăţit sub comanda noului tehncian. De la meci la meci, mijlocaşul a crescut şi a trecut de la statutul de rezervă la cel de titluar. În sezonul curent, Nistor a jucat ca titluar în toate partidele pe care Pandurii le-a disputat în Liga 1, având în palmares trei goluri marcate: contra Universităţii Cluj (etapa a 2-a), contra lui CSMS Iaşi (etapa a 6-a) şi contra Gloriei Bistriţa (etapa a 11-a).
Nistor a jucat de două ori şi în Cupa României pentru Pandurii, fără însă a marca în această competiţie.

Cota de piaţă a jucătorului a crescut de 13 ori în doi ani

Cota de piaţă a jucătorului în momentul transferului la Pandurii era de doar 35.000 de euro. După doar o jumătate de an în tricoul echipei gorjene, cota de piaţă a crescut la 350.000 de euro, conform site-ului specializat transfermarkt.de. Potrivit aceleiaşi surse, Nistor valorează în prezent un milion de euro. Dacă evoluţiile mijlocaşul vor continua să fie la fel de convingătoare şi de acum înainte, Nistor are mari şanse să nu mai prindă returul la Târgu Jiu, deoarece mai multe echipe şi-au arătat interesul pentru a-l transfera, printre care echipa de primă ligă rusă FC Krasnodar, care este dispusă să plătească un milion de euro pentru mijlocaş.

Piţurcă a pus ochii pe el

Evoluţiile bune ale lui Dan Nistor pentru Pandurii au stârnit interesul lui Victor Piţurcă, care l-a convocat în premieră pe mijlocaş pentru partida amicală cu Belgia, programată miercuri, 14 octombrie, de la ora 21, pe Arena Naţională. Pe lângă Nistor, de la Pandurii a mai fost convocat şi Alexandru Maxim, care este deja la a treia prezenţă sub „tricolor". De altfel, Maxim a şi reuşit să marcheze un gol pentru România în partida pe care naţionala noastră a câştigat-o contra Andorrei în preliminariile pentru Cupa Mondială 2014.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite