X-man!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala lui Răzvan Lucescu a ajuns la al şaptelea rezultat de egalitate, ceea ce ne dă speranţe mici pentru calificarea la Euro 2012. Două meciuri amicale, terminate la egalitate în timpul regulamentar, 2-2 cu Ucraina şi 1-1 cu Cipru, ne-au arătat  de ce ocupăm poziţia 57 în clasamentul FIFA.

Rezultatele naţionalei din 2011 l-au pus pe Răzvan Lucescu într-o postură jenantă. Practic, luând în considerare toţi selecţionerii care au condus naţionala în cel puţin 18 meciuri (atâtea câte are Răzvan), bilanţul victoriilor îl aşază pe Lucescu jr pe ultimul loc. El are numai cinci succese şi o medie de o victorie la 3,6 meciuri, în vreme ce predecesorul său, Victor Piţurcă, avea o victorie la 1,7 meciuri.

Dăm gol foarte greu

România lui Răzvan Lucescu stă prost şi la capitolul eficacitate. În 18 partide cu Luce jr pe bancă, „tricolorii" au marcat 18 goluri, având o medie de un gol pe meci. Comparativ cu situaţia de acum, pe vremea lui Anghel Iordănescu, România înscria două goluri în fiecare partidă.

Dacă pe vremea când antrena FC Braşov, Răzvan Lucescu a avut o serie de şapte rezultate de egalitate la rând, la naţională lucrurile sunt un pic diferit. România are şapte remize din 18 partide, dintre care trei consecutive.

Prea mulţi fotbalişti încercaţi

Lucescu a folosit în meciurile naţionalei 62 de fotbalişti, demonstrând că în aproape doi ani nu a găsit o formulă constantă de echipă. El a apelat la tineri abia la ultimele partide, întârzierea procesului de schimbare a echipei atrăgându-i critici, inclusiv din partea preşedintelui FRF, Mircea Sandu. Pe 26 martie, „tricolorii" joacă în deplasare cu Bosnia, meciul care poate decide soarta calificării.

Dacă pierdem la Zenica, vom spune adio turneului final din Ucraina şi Polonia, iar odată cu acest eşec se va încheia şi mandatul lui Răzvan la naţională. Gurile rele spun că favorit să-i preia postul este Cosmin Olăroiu, în prezent liber de contract după ce a plecat din Qatar. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite