Walter Zenga:„Chemaţi-l pe Ovidiu Petre la naţională!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zenga (dreapta) sărbătoreşte un nou gol al lui Ovidiu Petre
Zenga (dreapta) sărbătoreşte un nou gol al lui Ovidiu Petre

Mijlocaşul marchează gol după gol în Arabia Saudită, iar antrenorul său spune că Lucescu jr ar trebui să apeleze la „Ceasul“. Zenga atacă titlul cu Al-Nassr cu doi români în lot: Petre şi Cociş. Echipa sa e pe locul doi după 13 runde, cu 24 de puncte. Lider e Al-Ittihad, cu două puncte mai mult.

„Adevărul": După ce aţi antrenat în SUA, România, Serbia, Turcia, Emirate şi Italia, aţi ajuns şi în Arabia Saudită. E grea viaţa acolo?

Walter Zenga: Deloc! Chiar mă simt foarte fericit aici, mai ales că acum am şi familia lângă mine. Stăm într-o casă superbă. Bineînţeles că mai există şi mici probleme, dar eu am o vorbă: problemele sunt pentru a fi rezolvate.

Ovidiu Petre pare şi el fericit. Dă gol meci de meci...

Da. Ovidiu Petre e un transfer, într-adevăr, reuşit pentru Al-Nassr. Munceşte mult, a devenit un lider al echipei şi a ajuns deja la patru goluri în 13 etape, ceea ce e foarte important pentru un fotbalist care e la primul lui sezon într-o ţară străină.

Ce v-a îndemnat să-l luaţi în Arabia Saudită?

Ovidiu e „copilul" meu, cum s-ar zice. Am lucrat cu el la FC Naţional, ştiam că e un tip inteligent şi că se va adapta uşor în orice mediu. Nu m-am înşelat.

Ar putea fi o soluţie şi pentru echipa naţională?

Cu siguranţă! Nu vreau ca lumea să aibă impresia că mă iau de Răzvan (n.r. - Lucescu), pentru că eu chiar ţin la el. Totuşi, nu-mi vine să cred că Răzvan nu şi-a adus aminte de Ovidiu Petre în ultima perioadă.

Poate că Ovidiu Petre n-a mai fost convocat fiindcă se spune că fotbaliştii români care joacă în Arabia Saudită sunt în scădere...

Lăsaţi-mă cu de-astea! Oamenii care susţin aşa ceva nu au văzut un meci din Arabia Saudită în viaţa lor. Ştiţi care e ironia sorţii? Când am venit să antrenez în România, italienii îmi ziceau că Liga I e de un nivel slab şi că am făcut o alegere greşită. În timp însă le-am demonstrat că ei au fost cei care au greşit. Fotbalul e fotbal peste tot, iar un jucător cu calităţile lui Ovidiu Petre are mereu loc în naţionala României.

De ce Cociş n-a reuşit să se impună la Al-Nassr?

Eu ţin şi la Răzvan, însă între el şi Ovidiu e o diferenţă de adaptare. Cociş mai are nevoie de timp. Am încredere în el şi îl apreciez fiindcă munceşte pentru echipă.

Piţi l-a convocat, Răzvan l-a ignorat

Ovidiu Petre (28 de ani) a evoluat ultima dată la prima reprezentativă la data de 11 februarie 2009, într-un amical România - Croaţia, scor 1-2. La vremea respectivă, Victor Piţurcă era selecţioner. De la instalarea lui Răzvan Lucescu la cârma naţionalei, acesta nu l-a chemat niciodată pe Ovidiu Petre. Totuşi, situaţia s-ar putea schimba acum, când un alt „închizător", Mirel Rădoi, s-a retras de la naţională.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite