Situaţie absolut jenantă la naţionala României! Vezi gafa uriaşă care s-a comis a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă crede că la competiţiile organizate de FIFA meciurile directe sunt al doilea criteriu  de departajare, la fel ca la UEFA
Victor Piţurcă crede că la competiţiile organizate de FIFA meciurile directe sunt al doilea criteriu de departajare, la fel ca la UEFA

Tricolorii vor întâlni, diseară, Andorra (20.30 / Antena 1), însă acest meci a scos în evidenţă o situaţie ruşinoasă pentru Victor Piţurcă.

Până să găsească formula câştigătoare în meciurile cu Olanda şi cu Ungaria, Victor Piţurcă are o altă problemă: trebuie să înveţe regulamentul de calificare la Cupa Mondială din 2014.

„Dacă învingem Andorra cu trei, patru la zero e cu atât mai bine, ca să fie şi spectacol şi lumea din tribune să fie mulţumită. Dar, dacă batem cu 1-0, e acelaşi lucru pentru mine, fiindcă, la sfârşit, nu prea se ţine cont de diferenţa de goluri, ci de meciurile directe", a spus selecţionerul. O simplă căutare pe pagina de web a FIFA, la secţiunea regulamente, competiţia CM 2014 relevă altceva. La capitolul 18, punctul 6, se arată că ierarhia într-o grupă e determinată de următoarele criterii:

a - numărul cel mai mare de puncte obţinute în meciurile din grupă;
b - diferenţa de goluri în meciurile din grupă (golaveraj);
c - numărul mai mare de goluri înscrise în meciurile din grupă.

Dacă după aceste trei criterii, două sau mai multe formaţii sunt la egalitate perfectă, abia atunci se vor lua în considerare meciurile directe.
Oficialii FRF nu ştiau regulamentul nici în campania de calificare la CM din Africa de Sud. Atunci, România se lupta cu Franţa, iar fostul director FRF, Ionuţ Lupescu, a spus: „Numai să ajungem noi la egalitate de puncte cu ei. Cred că se pun meciurile directe". După ce a fost atenţionat că sistemul de calificare la competiţiile organizate de FIFA e diferit de cel de la UEFA, „Kaiserul" a revenit. „Golaverajul e primul criteriu de departajare? Staţi să mă uit. Da, aşa e", a admis Lupescu.

Interes scăzut

Partida cu Andorra, de pe „Arena Naţională", nu e una atractivă pentru fanii tricolorilor. Ieri după-amiază se vânduseră în jur de 5.000 de bilete. Totuşi, oficialii federaţiei mizează pe faptul că vor fi aproximativ 20.000 de oameni în tribune, mai ales că suporterii vor putea cumpăra bilete până când va începe meciul. Iată preţurile tichetelor:
- categoria a III-a, pensionari - 10 lei
- categoria a III-a, familişti - 15 lei
- categoria a III-a - 20 lei
- categoria a II-a - 35 lei
- categoria I - 50 lei.

Andorrezii, doar numele de ei

Considerată ciuca bătăilor în fotbalul european, naţionala Andorrei impresionează însă la capitolul nume. Astfel, la o scurtă privire aruncată pe lotul adversarilor noştri de astăzi, remarcăm prezenţa unui oarecare Pujol (fără nicio legătură cu marele Puyol de la Barcelona), a unui Vieira (probabil vă amintiţi de internaţionalul francez Patrick Vieira), a mijlocaşului Peppe (nu la fel de valoros ca „galacticul" Pepe), dar şi a atacantului Silva, o simplă coincidenţă cu campionul mondial şi european David Silva.

info sport
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite