Visăm să fim ca Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dani Coman (stânga) şi Cristi Tănase au probat noul echipament roşu al naţionalei
Dani Coman (stânga) şi Cristi Tănase au probat noul echipament roşu al naţionalei

Naţionala şi-a schimbat echipamentul, urmând să joace în roşu, precum campioana europeană. Ceea ce se ştia de mai mult timp a devenit oficial ieri. „Tricolorii“ nu mai emană „febra galbenă“ care pe vremea lui Hagi adormea adversarii, ci au devenit „furia roşie“.

Trecerea de la galben la roşu a stârnit destule comentarii, ba chiar şi proteste în lumea fotbalului. Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a ajuns până acolo încât i-a dat un mesaj lui Ionuţ Lupescu în care i-a reproşat acestuia că apropie naţionala de Dinamo prin culoarea roşie.

Mai citiţi şi:

Ilie Năstase a prezentat echipamentul principal al "tricolorilor"

Răzvan Lucescu pariază pe Florescu

Lotul României pentru meciul cu Israel

Conducerea FRF a mers însă înainte şi n-a ţinut cont de nimic, prezentând ieri, la AFI Cotroceni, echipamentul pe care jucătorii îl vor purta în campania de calificare pentru Euro 2012. Explicaţia oficială a alegerii acestei culori pentru echipament a dat-o directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

„Am vrut să schimbăm galbenul ca să scăpăm de ghinion. Naţionala a mai jucat în roşu ani de zile şi nu văd unde ar fi problema. Poate o să ajungem şi noi ca Spania în acest fel", a spus Lupescu. De altfel, asemănarea din tricoul României şi cel al Spaniei este izbitoare, diferenţa fiind făcută de linia gulerului şi de emblemele celor două federaţii.

„Totuşi, să nu vă aşteptaţi să jucăm precum Spania", a mai calmat spiritele selecţionerul Răzvan Lucescu, care a ţinut să precizeze că între cele două naţionale este totuşi o diferenţă mare valorică. După şapte ani în care a purtat fie echipament galben, fie alb, România se va îmbrăca din nou în roşu miercuri seară la Timişoara, în amicalul cu Israel (ora 20.45, TVR 1).

Ultima dată când tricolorii au jucat în roşu a fost pe 11 octombrie 2003, la partida cu Japonia, terminată 1-1 pe stadionul Dinamo. Interesant este şi faptul că trei dintre naţionalele pe care le vom întâlni în preliminariile Euro 2012, Belarus, Albania şi Luxemburg, joacă de obicei tot în roşu. În aceste condiţii, la meciurile din deplasare, România va evolua în echipamentul de rezervă, care este alb complet.

Roşul e norocos

Un studiu făcut de o echipă mixtă de la două universităţi britanice, Pymouth şi Durham, a scos recent la iveală o nouă teorie, legată de culoarea echipamentului. Concluzia este că echipele ce evoluează pe teren propriu, în echipament de culoare roşie, au mai mult succes, comparativ cu cele care joacă în portocaliu sau galben.

Asemănarea cu tricoul Spaniei (stânga) e izbitoare

Asemănarea cu tricoul Spaniei (stânga) e izbitoare

Pădureţu, chemat în locul lui Apostol

Faţă de lotul anunţat iniţial, Răzvan Lucescu a fost nevoit să opereze o schimbare, din cauza unei accidentări. Iulian Apostol s-a lovit la cap în meciul Rapid - Urziceni şi a devenit indisponibil, deoarece are un hematom uriaş deasupra ochiului drept, după ce a fost lovit de Herea. În locul lui, Lucescu jr l-a chemat de urgenţă pe Răzvan Pădureţu, tot de la Urziceni.

Naţionala, blocată 70 de minute pe aeroport

După prezentarea echipamentului oficial, tricolorii au plecat direct la aeroportul Băneasa, unde trebuiau să se îmbarce pentru Timişoara. Acolo însă au fost nevoiţi să stea 70 de minute, din cauza unei defecţiuni minore depistate la aeronava închiriată. În avion cu tricolorii a urcat şi delegaţia Israelului. Printre jucătorii convocaţi de Eli Ohana s-a regăsit şi fostul stelist Klemi Saban.

Securitate maximă pentru israelieni

Sosirea naţionalei statului Israel la Timişoara a dat peste cap întreg oraşul bănăţean. Aeroportul „Traian Vuia" a fost înţesat de forţele speciale ale Jandarmeriei, dar şi de agenţi în civil. Israelienii s-au cazat la Hotel Continental, unde a stat şi ultima echipă naţională care a jucat la Timişoara, Slovenia, în 2004. În faţa hotelului se află postat în permanenţă un echipaj de jandarmi, iar orice ieşire a unui membru al delegaţiei-oaspete se face sub supraveghere.

.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite