Viitorul României creşte la Academia lui Gică Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juniorii de la „Academia Hagi“ domină competiţiile interne din România
Juniorii de la „Academia Hagi“ domină competiţiile interne din România

19 fotbalişti legitimaţi la gruparea „Regelui“ au fost convocaţi la loturile naţionale de la începutul anului.

Proiectul lui Gică Hagi începe să prindă contur. Deschisă în 2009, Academia de Fotbal a „Regelui" a devenit, în doar trei ani de la înfiinţare, principala sursă pentru loturile naţionale ale României. În această iarnă, 19 jucători legitimaţi la clubul fostului mare fotbalist au fost convocaţi deja la reprezentativele U20, U19, U18, U17 şi U16. Hagi vrea însă şi  mai mult. „În afară de cei 19, mai sunt alţi 10-12 care se află în circuitul loturilor. Sper ca, în curând, să avem 40 de jucători convocaţi. Iar în 2020, reprezentativa de seniori să fie construită pe nucleul Academiei!", spune Gică Hagi, care vorbeşte cu mândrie despre creaţia sa.

„Eu am scris până şi punctul şi virgula din proiectul Academiei. Am muncit şi 20 de ore. M-am ocupat de ambele părţi, administrativă şi tehnică. Şi de bugete, de bani, şi de metodica antrenamentelor sau de selecţia jucătorilor. Ştiu fiecare copil care a intrat în Academie. Nu mă las până nu îl văd şi eu o dată, să stau de vorbă cu el, cu părinţii lui. Să ştiu de unde vine, ce a făcut până acum. Eu sunt un manager tehnic care face şi bugete. Cred că e ceva unic la noi", afirmă „Regele".

Domină şi întrecerile în competiţiile interne

În afară de faptul că alimentează constant loturile de juniori, echipele Academiei domină şi întrecerile naţionale la mai toate categoriile de vârstă. „Deja suntem cei mai buni din ţară, deşi suntem de puţin timp în competiţii, am fost în toate semifinalele şi finalele. Dar vreau să creştem şi mai mult, să ne măsurăm cu cei de afară, să vedem exact care ne e nivelul. Vreau ca atunci când copiii vor juca împotriva Barcelonei sau a lui Real Madrid să nu aibă niciun complex, să nu simtă că au fost privaţi de ceva, aşa cum eram noi când eram mici", mai spune Hagi.

Au la dispoziţie opt terenuri de antrenament

Până când se va finaliza baza de pregătire din Ovidiu, cei mai mulţi dintre juniori sunt cazaţi la hotelul lui Hagi din Mamaia, Iaki. Aceştia sunt preluaţi dimineaţa de autocarele Academiei şi duşi la şcoală în Ovidiu. La finalul orelor sunt din nou aşteptaţi de autocare, care îi transportă înapoi la hotel, unde mănâncă, după care începe antrenamentul: au la dispoziţie opt terenuri, dintre care trei sintetice. Seara e dedicată învăţatului şi temelor pentru a doua zi.

Juniorii de peste 16 ani au contracte pe bani

Fotbaliştii de peste 16 ani au semnat deja contracte cu clubul, acestea având o medie de 300-400 de euro pe lună. Dar sumele sunt şi mai mari în cazul „vârfurilor" fiecărei generaţii. Avantajul acestui lucru e că jucătorii sunt protejaţi în cazul interesului cluburilor pentru ei. Niciun fotbalist nu poate pleca fără ca Academia să nu fie de acord. Până la urmă, investiţia de 10 milioane de euro şi care mai presupune în fiecare an încă un milion de euro trebuie cumva recuperată. 

"Sper ca, în curând, să avem 40 de jucători convocaţi la loturile naţionale, Iar în 2020, reprezentativa de seniori să fie alcătuită pe scheletul Academiei.''
Gică Hagi

Macedoneanul Nikolov, al 20-lea convocat

În afară de cei 19 jucători români convocaţi la loturile naţionale, „Academia Hagi" se poate lăuda şi cu al 20-lea. Macedoneanul Boban Nikolov (18 ani), singurul străin care evoluează la echipele de juniori ale „Regelui",  este căpitanul reprezentativei ţării sale la categoria sa de vârstă.

Jucătorii Academiei convocaţi la loturile naţionale ale României

- Under 20 
Antrenor: Emil Săndoi
Romario Benzar, Alin Cârstocea, Alexandru Buzbuchi şi Cristian Gavra
- Under 19 
Antrenor: Ovidiu Stângă
Rajmond Balint
- Under 18 
Antrenor: Adrian Văsîi
George Şerban, Ionuţ Puţanu, Bogdan Ţîru, Bogdan Mitache şi Gabriel Iancu
- Under 17
Antrenor: Cristi Sava
Mihai Bălaşa, Robert Hodorogea, Bogdan Vasile, Alexandru Târnovan, Ionuţ Vînă, Daniel Gheorghe şi Răzvan Marin
- Under 16 
Antrenor: Lucian Marinoff
Cătălin Torişte şi Andrei Luduşan

Tricoul „Hagi" se lansează mâine

Gică Hagi va fi prezent mâine, de la ora 17.00, la Afi Mall Cotroceni din Bucureşti, la lansarea tricoului care îi poartă numele. Tricoul Puma e albastru, are inserat pe partea din faţă chipul lui Hagi, iar pe spate, numărul 10 şi semnătura „Regelui". În ziua lansării, fiecare cumpărător va primi şi o minge.

14 echipe de juniori are acum Academia de Fotbal a lui Hagi la toate categoriile de vârstă, de la 6 la 18 ani

300 de copii are în prezent Academia, dintre care 66 sunt incluşi în programul de mare performanţă

1 milion de euro este bugetul anual, în care sunt incluse cheltuielile cu jucătorii (cazare, masă, cantonamente), salariile antrenorilor şi deplasările

10 milioane de euro costă investiţia în clădirea care se construieşste la Ovidiu şi care va fi gata în 2013

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite