Uraaa! Victorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an, cinci luni şi 15 zile, naţionala lui Răzvan Lucescu a câştigat un meci oficial. La Piatra Neamţ obţinem „marile“ noastre victorii! Tot aici am bătut Insulele Feroe, cu 3-1, la data de 14 octombrie 2009, în ultimul meci de calificare pentru CM 2010.

Derby-ul locului 5 din grupă a oferit un meci strâns, aşa cum era de aşteptat. Gazde bune şi primitoare, tricolorii nu au vrut săi supere pe cei care, probabil, i-au servit pe la mese în vacanţele lor. Ospătarii dinLuxemburg şi-au luat „bacşişul" la Piatra Neamţ. Meciul a început cu oamenii lui Lucescu jr în atac şi cu Florescu în tribune. Dar responsabil cu migrenele a rămas Ropotan. Acesta i-a exasperat până şi pe colegii lui cu mingile trimise aiurea. „Fiarele" din Luxemburg ne-au dat şi ele gol din fază fixă!

După o lovitură liberă executată de la mijlocul terenului, a punctat singurul jucător profesionist al „albilor", Lars Gerson, legitimat în liga secundă din Norvegia, la Kongsvinger! Furia fanilor care îi cereau capul lui Răzvan Lucescu a fost stinsă la doar două minute distanţă, de Adi Mutu, cu un şut la firul ierbii. După care România a început din nou să macine în gol. Mai ales în repriza secundă. Dacă ar fi fost vorba de o echipă de club, am fi putut crede că jucătorii au vrut să-şi lucreze" antrenorul. Noroc cu capul tare al lui Mutu, din minutul 67, care ne-a adus în avantaj. Zicu a liniştit apele, cu o reuşită dintr-un careu aglomerat, după un corner. Cine zicea că doar luăm goluri din faze fixe? Mai şi dăm! Scor final? 3-1 pentru România! Ţara e în sărbătoare, că tot ne-a acuzat Răzvan de lipsă de patriotism...

Mutu l-a făcut praf pe Lucescu jr!

Exclus de la naţională de selecţioner, după înfrângerea cu Serbia, Adrian Mutu s-a răzbunat aseară. Marcator a două goluri, „Briliantul" l-a făcut praf pe Răzvan Lucescu (foto), fără însă a-i pomeni numele. „Ne-am făcut singuri greu meciul, mai ales că iar am luat gol din fază fixă. Totuşi, am dovedit că nu suntem la nivelul Luxemburgului, am avut şi noroc că am egalat repede. Suporterii au tot dreptul să ne conteste sau să ceară demisia", şi-a început Mutu discursul. „E important să am şi eu mingi bune, în Bosnia n-am avut niciuna. La Zenica, n-am avut niciun sistem, n-am făcut decât să ne apărăm! Normal că îmi convine jocul ofensiv, pentru că şi dacă stai cu fundul în poartă tot pierzi. Ar fi trebuit să atacăm şi cu celelalte echipe, n-aveam nimic de pierdut", şi-a completat Mutu tirada.

3-1

România: Tătăruşanu - Săpunaru,Tamaş (Goian 65), Gardoş, Raţ - Mureşan, Ropotan - Zicu, Mutu (Alexe 83), Stancu (Torje 46) - Marica. Selecţioner: Răzvan Lucescu

Luxemburg:
Joubert - Schnell (Martino 90), Blaise, Hoff mann, Mutsch- Payal, Peters, Gerson (Da Motta 58), Bettmer (Laterza 79), Leweck - Joachim.
Selecţioner: Luc Holtz

Goluri: Mutu 24, 68, Zicu 77 / Gerson 22
Stadion „Ceahlăul"(Piatra Neamţ): 12.000
Arbitru: Huseyin Gocek

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite