Un stadion prea mare pentru un fotbal mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Arena Naţională“ va fi mai mult goală la meciul României cu Belarus de vineri
„Arena Naţională“ va fi mai mult goală la meciul României cu Belarus de vineri

Pentru partida naţionalei României cu Belarus, care va avea loc vineri, de la ora 21.30, pe „Arena Naţională“, se vânduseră până ieri doar 3.500 de bilete, în condiţiile în care arena are 55.000 de locuri.

Ultimul meci pe teren propriu al naţionalei din campania de calificare pentru Euro 2012 se va disputa cu stadionul aproape gol. Până ieri, se vânduseră doar 3.500 de bilete pentru partida cu Belarus, de vineri, în condiţiile în care capacitatea „Arenei Naţionale" e de 55.000 de locuri. Care sunt motivele acestui dezastru? În primul rând, oficialii FRF programaseră în mod iniţial ca duelul cu bieloruşii să aibă loc la Ploieşti, pe noul stadion „Ilie Oană", care are 15.500 de locuri, unde entuziasmul de a primi echipa naţională ar fi fost mult mai mare.

Totuşi, conducătorii Federaţiei s-au sucit şi au decis ca meciul să se dispute pe „Arena Naţională", motivând că prahovenii au întârziat lucrările, astfel că şi inspecţiile au fost decalate. Mai mult, oficialii FRF au stabilit şi nişte preţuri prohibitive la bilete. Astfel, pentru a putea intra la meci, suporterii au fost nevoiţi să scoată iniţial 100 de lei din buzunar, spre exemplu, pentru un loc la Tribuna I, Inelul al II-lea. Ulterior, la 19 septembrie, capii FRF au micşorat preţurile cu 20%, dar măsura s-a dovedit a fi tardivă. Dacă până luni, biletele s-au putut achiziţiona online, de la 1 octombrie, tichetele se pot cumpăra şi de la magazinele Altex şi Media Galaxy, precum şi de la casele de la „Arena Naţională", de azi până în ziua meciului, inclusiv, între orele 10.00 şi 18.00.

Poate Manchester va umple stadionul

De când a fost dat în folosinţă noul stadion, doar la meciul cu Franţa a fost plin, fanii fiind atraşi de inaugurarea „Arenei Naţionale" şi de numele adversarului naţionalei. În rest, Oţelul a reuşit să strângă mai puţin de 7.000 de spectatori la meciul din Ligă cu Benfica, iar Rapid a umplut doar jumătate de stadion cu PSV, în Liga Europa. Singura speranţă că uriaşul stadion se va mai umple o reprezintă venirea lui Manchester United în România, pentru meciul cu Oţelul din Liga Campionilor din 18 octombrie, partidă pentru care s-au vândut deja 35.000 de tichete.

Sectoare pline cu femei singure!

O altă încercare de a aduce cât mai mulţi oameni pe stadion a fost aceea de a lăsa intrarea liberă pentru pensionari, dar şi pentru copii şi femei, măsură anunţată ieri. Astfel, în zilele de 5, 6 şi 7 octombrie, între orele 10.00 şi 18.00, femeile, copiii de până la 16 ani şi pensionarii doritori se pot prezenta la casele de bilete de la „Arena Naţională" pentru a-şi procura bilete la Tribuna a II-a (sectoarele 109, 110 şi 118), Peluza Nord (sectoarele 119, 125, 341, 357 şi 342) şi Peluza Sud (sectoarele 106, 107, 108, 301, 317 şi 318. Conform studiului INS din 2010, aceste categorii reprezintă aproximativ 70% din totalul populaţiei României. Culmea e că în aceste sectoare, femeile nu pot veni însoţite, prietenii sau soţii urmând a sta în altă parte a stadionului!

Telex

- Torje se bucură de revenirile lui Mutu şi Tamaş. „Sunt jucători foarte valoroşi şi îmi sunt şi prieteni. Mi-ar fi plăcut să revină şi Rădoi şi Chivu, dar ei au ales deja. Cu Mutu şi Tamaş este o altă situaţie", a explicat mijlocaşul lui Udinese.
- Raţ rămâne căpitan. În ciuda faptului că "rebelii" Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş au revenit la echipa naţională după episodul din San Marino, banderola va rămâne la fundaşul stânga. Mutu şi Tamaş erau primele două opţiuni ale lui Piţurcă pentru rolul de căpitan înaintea escapadei lor.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite