Un miracol pentru Chivu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chivu a lovit mingea cu capul în timpul partidei de fotbal-tenis
Chivu a lovit mingea cu capul în timpul partidei de fotbal-tenis

Căpitanul tricolorilor a intrat luni la o partidă de fotbal-tenis purtând o cască pe cap şi ar putea reveni pe gazon peste două săptămâni. La două luni de la teribila accidentare la cap şi la o lună de la reluarea antrenamentelor, Cristi Chivu este aproape de o revenire miraculoasă pe terenul de fotbal.

Pe zi ce trece, Chivu se simte din ce în ce mai bine. Cotidianul italian „Gazzetta dello Sport" a publicat, în ediţia de ieri, cu trimitere pe prima pagină, un material în care era prezentat internaţionalul român când lovea mingea cu capul, în timpul unei partide de fotbal-tenis.

Românul a purtat, în premieră, o cască de protecţie pentru antrenamente. „Cristi a lovit fiecare balon cu multă încredere", au scris jurnaliştii din Peninsulă.

În momentul revenirii pe teren, căpitanul naţionalei va primi o cască diferită, mai sigură, dar va decide singur dacă o va folosi sau nu.

Până atunci, săptămâna viitoare, Chivu va fi supus unei noi examinări la clinica de neurologie „Carlo Besta" din Milano. Acolo, doctorul Giovanni Broggi va verifica sudarea cutiei craniene. Dacă aceasta a avut loc în condiţii normale, atunci, pentru că nu va mai exista niciun pericol, fundaşul va primi liber pentru a participa, la capacitate maximă, la antrenamentele lui Inter.

Tot doctorul Broggi va decide şi momentul potrivit în care românul poate „forţa" revenirea pe terenul de joc. Cel mai probabil, acesta ar putea fi prezent la meciul cu AS Roma (echipa lui Lobonţ), meci programat la 28 martie. Caz în care vindecarea internaţionalului ar fi cu atât mai miraculoasă, pentru că s-ar realiza în mai puţin de trei luni, perioada minimă în astfel de situaţii.

Mai exact, Chivu va fi avut nevoie de doar 81 de zile pentru a-şi reveni complet, cu nouă zile mai devreme de împlinirea a trei luni. „Un miracol", mai spun cei de la „Gazzetta dello Sport".

E mai tare decât Cech

Spre deosebire, portarul Petr Cech a avut nevoie de trei luni şi şase zile pentru a reveni în poarta lui Chelsea, după o fractură craniană agravată de faptul că cehul are oasele craniului mai subţiri decât este normal. În plus, acesta continuă să poarte şi în ziua de azi o cască de protecţie, la mai bine de trei ani de la accidentare.

S-a accidentat la 6 ianuarie

Chivu s-a accidentat la 6 ianuarie, în timpul meciului cu Chievo, lovindu-se puternic cap în cap cu atacantul Sergio Pellissier. A fost transportat la spitalul din Verona, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de îndreptare a craniului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite