Tricolorii au ajuns mai jos ca niciodată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu este căpitanul unei naţionale aflate pe cea mai slabă poziţie de la preliminariile pentru Euro 1984
Mutu este căpitanul unei naţionale aflate pe cea mai slabă poziţie de la preliminariile pentru Euro 1984

România s-a prezentat lamentabil şi în faţa selecţionatei din Paraguay şi a rămas în urna a patra pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale din Brazilia 2014. De ce ne-a fost frică n-am scăpat! Obligaţi să-i bată pe sud-americani pentru a-şi asigura un parcurs mai uşor în campania pentru Mondial, tricolorii au părăsit terenul din nou cu capul plecat.

Lipsiţi de aportul vedetelor Mutu, Tamaş, Raţ şi Săpunaru, tricolorii au abdicat şi în al doilea amical al turneului sud-american. Şi cât de mult ar putea conta în cele din urmă absenţa vedetelor care au preferat soarele unor insule tropicale!

Meciul n-ar fi trebuit să fie unul amical din punctul nostru de vedere. Asta pentru că o victorie cu Paraguay, în partida de sâmbătă noapte, ne-ar fi adus până în urna a treia valorică. Aşa, am rămas în urna a patra la tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial din Brazilia, ce are loc pe 30 iulie. 

În aceste condiţii, declaraţiile lui Mircea Sandu conform cărora obiectivul naţionalei va fi calificarea la Campionatul European din 2016 par să aibă acum acoperire. Practic, pentru a ajunge la turneul final din Brazilia, din 2014, România trebuie să se bată cu două superputeri, plus încă o echipă dificilă. În această poziţie nu ne-am mai aflat de la preliminariile pentru Euro 84. Atunci, am fost tot în urna a patra, după Italia, Cehoslovacia şi Suedia. Din fericire pentru noi, atunci am reuşit să ne calificăm de pe primul loc, avându-l în fruntea echipei chiar pe Mircea Lucescu!

Scenariu de groază:   Spania, Franţa şi Cehia

Variantele de grupe preliminare în care am putea cădea nu reprezintă un motiv de optimism. În cel mai negru scenariu, România ar putea da piept cu Spania, Franţa, Cehia, Polonia, Islanda, misiunea unei eventuale calificari devenind aproape imposibilă. Există însă şi o variantă optimistă. Dacă ne loveşte norocul, am putea pica în aceeaşi grupă cu Norvegia, Muntenegru, Ungaria, Estonia şi Andorra.

"Chiar dacă ne place sau nu, suntem în lumea a treia a fotbalului. Cred că fotbalul este o reflectare fidelă a societăţii româneşti."
Răzvan Lucescu
în mai 2010

"Nu contează că rămânem în urna a patra, dacă eşti şmecher îi baţi pe toţi şi termini pe primul loc. Care-i problema?"
Dumitru Dragomir
preşedintele LPF

Ne-am furat căciula şi cu Bulgaria, în 2007

N-ar fi prima oară când România tratează cu indiferenţă o campanie viitoare de calificare la un turneu final mondial. În 2007, calificată la Euro 2008 de pe primul loc în grupă, cu două meciuri rămase de jucat, România nu trebuia să piardă în Bulgaria (penultimul meci) pentru a prinde prima urnă la tragerea pentru CM 2010. Exact asta s-a întâmplat, bulgarii câştigând cu 1-0, iar România a picat în calificări în grupă cu Franţa, restul fiind deja istorie.

info
info
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite