Tricolori din obligaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu (centru) s-a antrenat, cu gândul că poate egala  în meciul cu Albania recordul lui Hagi
Mutu (centru) s-a antrenat, cu gândul că poate egala în meciul cu Albania recordul lui Hagi

Jucătorii lui Victor Piţurcă au venit plictisiţi în Albania, unde astăzi joacă ultimul meci din actualele preliminarii, partidă fără nicio miză.

Încă de când au pus piciorul pe tărâm albanez, duminică seară, tricolorii au arătat ca nişte turişti veniţi forţaţi de părinţi în vacanţă. Au ieşit, pe rând, în grupuleţe de doar două-trei persoane, fără chef de vorbă şi s-au grăbit să meargă spre autocar, de unde au plecat la hotel pentru odihnă. Nici ieri-dimineaţă n-au apărut prea revigoraţi. Agale, au păşit pe stadionul „Qemal Stafa", unde astăzi vor da piept cu „vulturii" albanezi.

Numai că antrenamentul a părut mai degrabă o miuţă în parcare. Liderul Mutu a dat tonul la plictiseală, schimbând pase cu Marica la viteză de croazieră. Clasicul „cinci contra doi" s-a transformat şi el într-un fel de glumă, iar finalul antrenamentului i-a surprins pe elevii lui Piţurcă încercând să se mobilizeze pentru un joc-şcoală de-a latul terenului. Până şi aici golurile au fost adevărate rarităţi. Practic, doar micul Torje a părut cu adevărat conştient că pentru echipa naţională urmează un meci oficial. Fie el şi unul fără miză, fără prea mulţi suporteri şi fără prea mare interes din partea celor din ţară.
Tricolorii n-au stârnit prea multă vâlvă nici printre albanezi. Altădată primiţi ca adevărate vedete în ţările cu fotbal din lumea a treia, acum, Mutu şi compania s-au strecurat uşor printre localnici sau ziariştii din Tirana, care nu s-au înghesuit să vadă antrenamentul lăsat deschis presei.

Avertismentul lui piţi

Victor Piţurcă s-a luptat, totuşi, pentru a-i responsabiliza pe fotbaliştii săi. „Nu există jocuri fără miză atunci când vii la echipa naţională. Aici,  fie că joci cu Albania, fie că nu mai ai nicio şansă la calificare, este important să dai sută la sută. Asta le-am şi transmis băieţilor. Când îmbraci tricoul naţionalei trebuie să dai dovadă de concentrare şi de responsabilitate. Normal, nu poţi câştiga mereu. Aţi văzut şi cu Belarus, noi am fost cu ocaziile, iar ei au dat două goluri după ce au ajuns de trei ori la poartă", a punctat Piţi.

Televizare

Aseară, până la închiderea ediţiei, nu se ştia încă dacă meciul va fi televizat sau nu în România.

"Nu m-ar mulţumi un egal cu Albania. Avem nevoie de victorii pe bandă. ''
Victor Piţurcă selecţioner România

Piţi îl vede pe Torje noul lider

Piţurcă încearcă deja să-şi contureze lotul pentru campania din preliminariiile viitoare ale Campionatului Mondial din 2014.
„Am început pregătirile în acest sens. D-aia am şi dat şansa unor fotbalişti să intre în circuitul naţionalei, iar contra Albaniei vor apărea şi alţii care n-au fost folosiţi prea mult. Torje (foto) poate deveni noul lider al echipei, însă până atunci trebuie să se impună la echipa de club. Am văzut că se vorbeşte că Barcelona sau Sevilla îl vor, dar deocamdată n-a făcut meciuri fantastice nici în Italia. Joacă 70 de minute pe meci maximum. Mai are de muncit. Şi Lazăr e un câştig pentru naţională. Îl ajută şi faptul că e antrenat de Loţi Bölöni în Grecia. Mi-ar fi plăcut să-l pot folosi pe Sânmărtean mai mult, dar e fragil. Din cauză că a avut două operaţii la inghinali, el trebuie să stea câte două-trei zile după fiecare meci", a conchis selecţionerul României.

Mutu va fi căpitan

Cum noul căpitan al naţionalei, Răzvan Raţ, este suspendat pentru această întâlnire şi n-a făcut deplasarea, diseară, căpitan va fi, cel mai probabil, Adrian Mutu, iertat de Piţurcă după escapada din San Marino. „De ce n-ar merita Adi banderola?! Am mai discutat despre problema asta. A conştientizat că a greşit şi poate să fie un lider pentru ceilalţi", a explicat Piţi.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite