Tineretul atacă Rusia cu Ioniţă / Citeşte povestea atacantului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc, Alex Ioniţă, va pune umărul pentru o victorie a "tricolorilor" în faţa Rusiei. Elevii lui Emil Săndoi sunt calificaţi sigur la baraj, dar trebuie să scoată cel puţin un egal sau să nu piardă la mai mult de două goluri astăzi, (18.00) cu Rusia, pentru a termina grupa de pe primul loc

Emil Săndoi a preferat să joace cu Sburlea şi Liviu Ganea în meciul cu Rusia (3-0) de pe teren propriu, din cauză că Alex Ioniţă are doar 15 minute jucate pentru Koln în Bundesliga.

Citeşte şi: Ioniţă: Vreau la Real Madrid

Săndoi se va baza mai mult ca sigur diseară pe Ioniţă. Iată povestea atacantului vândut de Rapid în această vară contra sumei de 2,5 milioane de euro:

Ioniţă a fost omul de gol al Giuleştiului în sezonul trecut, fiind comparat foarte repede de suporteri cu Daniel Niculae. Ioniţă are o poveste aparte. Familia lui locuieşte în afara Bucureştiului, în comuna Popeşti şi după cum recunoaşte, drumul până la antrenamentele de la Pro Rapid îl exaspera. Era nevoit să ia rata până la Big Berceni, iar apoi metroul până la 1 Mai.

"Făceam până la ProRapid şi câte două ore. Aveam noroc cu colegul meu, Ovidiu Herea, care mă mai lua cu maşina", povestea Ioniţă.

Carnetul l-a luat cu o săptămână înainte să ajungă la Koln, iar în Germania a primit din partea clubului un autoturism Ford Focus.

(Atacantul român a bifat doar 15 minute în prima ligă nemţească)

image

Privind în trecut, puştiul-minune al Rapidului ştie şi cine i-a fost alături mereu. Este vorba de tatăl său, Teodor Lucian, care a jucat şi el fotbal în Divizia B şi C la Venus Bucureşti.

"Tata mi-a fost mereu alături. El m-a învâţat să joc fotbal. Acum e tare bucuros pentru mine, când ştie că am reuşit. Ca părinte îşi doreşte tot bine pentru copilul lui, mai ales că a jucat şi el, dar s-a oprit la nivelul Diviziei B", dezvăluie rapidistul, care consideră că tatăl său a fost un fotbalist de valoare.

"Mai jucăm fotbal din când în când împreună. Pot să spun că e un fundaş central bun, poate mai răsărit decât alţii care sunt acum în Liga 1", spune el râzând. Devenind serios, Ioniţă ne-a destăinuit şi cu ce jucător a avut de furcă în campionat: "Ghionea de la Steaua a fost cel mai puternic adversar pe care l-am întâlnit. Un adevărat fundaş".

Vezi cele două goluri marcate de Ioniţă într-un amical al lui Koln

Se fereşte de cluburi

La 20 de ani, Ioniţă consideră că are viaţa înainte şi de aceea e atent la comportamentul său din afara terenului. Se fereşte de cluburi, nu bea decât un pahar cu vin şi fuge de femeile care ţin capul de afiş al ziarelor de scandal.

"Nu-mi plac cluburile, prefer să merg la un restaurant, cu prietenii, nu cu prietene. Mănânc ceva, beau un pahar cu vin şi să merg acasă", povesteşte Ioniţă.

(Atacantul a muncit mult pentru a ajunge în doar un an în Bundesliga)

image

"Trebuie să ai o viaţă calculată dacă vrei să reuşeşti. Dacă eşti fotbalist şi ziarele scriu de tine, ai bani, femeile se agaţă de tine. E uşor să ai pe oricine"

Ţine cu Real Madrid

Alex Ioniţă îl are ca idol pe brazilianul Ronaldo şi ţine cu Real Madrid. Înainte să plece la Koln s-a antrenat cu o echipă de Divizia C, FC Domneşti.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite