Bosnia- România, 2-1. Adio Euro! Mai rămâne selecţionerul Răzvan Lucescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a jucat ca o echipă mică în Bosnia, a pierdut cu 2-1 şi mai are doar şanse teoretice să meargă la EURO 2012Răzvan Lucescu a pregătit meciul „la mica ciupeală", băgându-şi echipa în apărare. Însă cei care au jucat fotbal au şi câştigat.

„E meciul unei generaţii", a fost replica cel mai des auzită din rândul jucătorilor în săptămâna premergătoare partidei de la Zenica, însă selecţionerul şi-a construit şi de această dată tactica prost, cu gândul la o remiză: „Ar fi bun şi un egal".

Naţionala de fotbal a României aterizează duminică la Bacău


Pe gazon, meciul a început cu gazdele năpustindu-se în atac şi cu tricolorii aşezaţi pe două linii în faţa careului. „Prietenul" lui Hagi, Misimovici, a încercat poarta de la peste 25 de metri, dar Pantilimon a fost atent şi a reţinut. Tot fostul jucător al Galatei a executat bine o lovitură liberă de la mare distanţă, iar mingea căzută în plasa laterală a inflamat tribunele, creând iluzia unui gol. Dzeko l-a întins apoi serios pe Pantilimon, print-un şut cu dreptul din marginea careului. La jumătatea primei reprize, gazdele înregistrau o posesie zdrobitoare a balonului, de peste 65%, iar tricolorii păreau mai aproape de infern decât de calificare. Până când a intrat în scenă Marica. La singura fază mai acătării în care elevii lui Răzvan au contat în atac, printr-o succesiune de pase în terenul bosniacilor, atacantul a preluat pe piept şi l-a executat pe Hasagici printr-un volé de mare campion. La poarta cealaltă, Pantilimon a fost din nou imperial în faţa lui Misimovici, care căutase vinclul din marginea careului.


„Autobaza" n-a ţinut!


Cea de-a doua parte a fost cel puţin la fel de dinamică, fazele succedându-se cu mare rapiditate la ambele porţi. Mutu a avut golul doi în bocanc, la capătul unei acţiuni spectaculoase a lui Torje, dar n-a reuşit să profite de respingerea neinspirată a lui Hasagici la şutul violent al dinamovistului. Gazdele au continuat însă să exercite o presiune constantă în jumătatea tricolorilor, iar „autobaza" lui Răzvan a cedat în cele din urmă. Eternul Misimovici a trimis o minge în careu, unde Ibisevici s-a înălţat peste toţi şi a trimis în plasă, spulberând astfel orice speranţă la un rezultat mare. Pe final, Dzeko a profitat de degringolada din defensiva lui Răzvan şi a marcat pentru 2-1, aşa că românii vor mai vedea încă un turneu final de la televizor!

FINAL. BOSNIA - ROMÂNIA 2-1

MIN 85. ULTIMA SCHIMBARE LA ECHIPA NOASTRĂ: IESE DEAC, INTRĂ ZICU

MIN 82. GOL BOSNIA. . Dzeko marchează pentru 2-1

MIN 80. ULTIMA SCHIMBARE LA BOSNIA. IESE MISIMOVICI INTRĂ IBRICICI

MIN 76. SCHIMBARE LA BOSNIA: IESE IBISEVICI, INTRĂ MUSLIMOVIC

MIN 76. SCHIMBARE ÎN ECHIPA NOASTRĂ: IESE FLORESCU, INTRĂ ROPOTAN.

MIN 72. SCHMBARE ÎN ECHIPA NOASTRĂ: IESE TORJE, INTRĂ COCIŞ

MIN 71. SCHIMBARE LA BOSNIA: IESE Medunjanin, INTRĂ MALETICI

MIN 70. Câteva momente de respiro pentru români. Raţ execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă, dar prinde portarul Bosniei.

În tribune, mai mulţi suporteri români au fost evacuaţi de forţele de ordine.

MIN 66. Ibisevic şi Lulici trec pe lângă gol. Nu mai suntem în stare să legăm două pase. Gazdele atacă în valuri.

MIN 63. GOL BOSNIA! Ibisevici egalează

MIN 60. Din nou ne "scoate" Pantilimon. Portarul naţionalei apără şutul lui Medunjanin

MIN 54. Ocazie mare pentru noi! Torje a reuşit să treacă în viteză de doi adversari, a şutat puternic, dar Hasagici a repins în faţă.

MIN 50. Gazdele cer penalti după ce Tamaş a fost lovit în mână.

A început repriza a doua.

Pauză la Zenica. Conducem Bonia cu 1-0 prin golul superb marcat de Ciprian Marica.

MIN 42 Pantilimon ne salvează din nou! Portarul Timişoarei a respins în corner un şut trimit de Misimovici.

Min 36. Bosnia atacă în continuare. Pjanici şutează dintr-o poziţie excelentă peste poarta noastră

MIN 29 GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! GOOOOOOOOOOOOOOL MARICA!!!! O execuţie superbă a lui Marica din interiorul careului

MIN 22.  Pantilimon respinge senzaţional un şut al lui Dzeko

MIN 20. Lovitură liberă pentru România. Trage Mutu de la 30 de metri, departe însă de poarta lui Hasagici

Până în acest moment am avut o singură ocazie, prin Marica, în timp ce gazdele au atacat în permanenţă poarta noastră.

MIN 16. Misimovici a executat o lovitură liberă de la 25 metri lateral dreapta, ingea a trecut milimetric pe lângă poarta lui Pantilimon.

MIN 11.Centrare periculoasă venită din partea dreaptă a atacului bosniac, mingea ajunge în centrul careului nostru de unde a reluat Dzeko, dar pe lângă poarta lui Pantilimon.

MIn 10. Misimovici trage de la 20 de metri, dar Pantilimon reţine cu siguranţă.

MIN 7, Bosnia ne domină, dar ieşim bine pe contratac. Râpă pasează la Torje, care trage din propierea careului, puţin peste poarta lui Hasagici

MIN. 3 Românii ripostează printr-un contraatac periculos purtat de Ciprian Marica.

MIN 2. Bosnia a început în ataca jocul, au şutat de trei ori spre poarta lui Pantilimon, însă de fiecare dată a respins Gabi Tamaş.

A început partida!

Stadionul din Zenica este plin.

Mai sunt doar câteva minute până la startul partidei.

În acest moment, pe stadionul din Zenica se intoneză imnurile celor două state.

UPDATE:  În lipsa lui Cristi Chivu, accidentat, banderola de căpitan va fi purtată în această seară de Gabi Tamaş.

UPDATE: IATĂ ECHIPA PE CARE RĂZVAN LUCESCU O VA TRIMITE ÎN TEREN DIN PRIMUL MINUT AL JOCULUI DE LA ZENICA.

România:
1. Pantilimon - 13. Râpă, 4. Tamaş, 15. Goian, 3. Raţ - 11. Torje, 6. Alexa, 19. Florescu, 20. Deac - 10. Mutu, 9. Marica.

Bosnia-Herţegovina:

1. Hasagici - 18. Mujdza, 4. Spahici, 5. Mravaci, 16. Lulici - 9. Medunjanin, 6. Rahimici, 10. Misimovici, 8. Pjanici - 14. Ibisevici, 11. Dzeko.

Antrenor: Safet Susici.

UPDATE: Fotbaliştii naţionalei au avut liber în această dimineaţă şi s-au relaxat la o plimbare prin centrul oraşului Zenica.

UPDATE: Căpitanul Cristi Chivu nu a putut fi recuperat după durerile musculare pe care le-a resimţit toată săptămâna şi nu va fi losit în meciul de diseară.

Discuţiile dintre Răzvan Lucescu şi colaboratorii săi au scos la iveală tactica folosită de naţionala României în această seară. Mai întâi, s-a decis blindarea defensivei prin folosirea a doi mijlocaşi la închidere, favoriţi în acest moment pentru cele două posturi fiind Gabi Mureşan şi Alexa. Pe benzile liniei mediane, Torje şi Deacsunt preferaţi pentru viteza lor, urmând ca Zicu să apară în joc în funcţie de necesităţi. Mutu şi Marica în faţă vor aduce plusul de viteză şi de tehnică necesare pentru a sparge defensiva bosniacă.

Mai citeşte şi:

Răzvan Lucescu: „Ar fi bun şi un egal“

Chivu şi Mutu au lipsit de la ultimul antrenament

„Ne-ar conveni ca România să atace!“

Aflat cu echipa naţională în Bosnia, Cosmin Contra a dezvăluit o parte din planurile selecţionerului. „Răzvan Lucescu pregăteşte meciul pe calităţile jucătorilor pe care îi are la dispoziţie. Dar este clar că nu mai vin mijlocaşi valoroşi din urmă. Cred că vom avea grijă la apărare şi vom da lovitura pe contre", a afirmat „Guriţă". În schimb, Anghel Iordănescu susţine că noi trebuie să fim la cârma jocului: „Cred că trebuie să ne impunem jocul încă din start. Suntem mai fotbalişti decât bosniacii."

Jucătorii naţionalei s-au plimbat înaintea antrenamentului de aseară

image

„Federalii", la plimbare

Fostul fundaş dreapta al naţionalei, Cosmin Contra, împreună cu Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu, Daniel Prodan sau Iosif Rotariu au încins ieri o miuţă pe un teren din Zenica. Aflat şi el în delegaţia naţionalei, Dumitru Dragomir a preferat să urmărească o partidă de şah disputată pe o tablă imensă, împreună cu Mircea Rădulescu. În acest timp, jucătorii naţionalei s-au plimbat printr-un mall, mai puţin Mutu, rămas la hotel pentru a continua tratamentul împotriva răcelii. Nici Mutu, nici Chivu nu s-au antrenat aseară, însă atacantul va evolua sigur cel puţin 60 de minute.

Pariuri

Disputa de astăzi se anunţă una extrem de echilibrată. La Bet Cafe Arena, o victorie a Bosniei e cotată cu 2,25, un egal la 3,20, în timp ce un succes al României e evaluat la 2,90.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite