Stingeţi lumina la Bosnia-România?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul meciului de la Zenica, între 20.30 şi 21.30 în România este „Ora Pământului“, populaţia fiind îndemnată să renunţe la folosirea curentului electric. Bosnia-România este meciul care poate decide soarta echipei naţionale în aceste preliminarii.

Programată pe 26 martie, de la ora 20.15, partida „tricolorilor" se suprapune în România cu un alt eveniment. Chiar în aceeaşi zi este „Ora Pământului", între orele 20.30 şi 21.30 oamenii fiind îndemnaţi să stingă luminile exterioare şi interioare şi să renunţe la aparatele alimentate cu curent electric.

La campania care se desfăşoară în toată lumea au aderat anul trecut un miliard şi trei sute de milioane de oameni, iar în ultimii ani şi în România semnalele au fost pozitive. De data aceasta însă, lucrurile vor sta diferit, deoarece la ora 20.15 va începe partida Bosnia-România şi foarte probabil, fiind vorba de un meci crucial al echipei naţionale, puţini vor fi cei care vor renunţa la fotbal pentru o campanie al cărei scop este atragerea atenţiei asupra distrugerii mediului înconjurător.

Florescu, dat afară de la Alania Vladikavkaz

„Ora Pământului" nu-i dă însă bătăi de cap selecţionerului Răzvan Lucescu, care are alte probleme. Ultima dintre ele ţine de mijlocaşul George Florescu, dat afară ieri de la Alania Vladikavkaz, din cauză că echipa rusă avea prea mulţi jucători străini în lot. „După o îndelungă chibzuinţă, ne-am oprit la el", a declarat preşedintele grupării ruse.

Vestea a venit cum nu se poate mai prost pentru fotbalistul român, care în iarnă a ratat un transfer la Lokomotiv Moscova, din cauza unor neînţelegeri între impresari. Acum, cel mai probabil, Florescu se va transfera în Ucraina, dar sunt şanse mici ca acest lucru să se întâmple până la meciul cu Bosnia.

Din păcate, nu doar Florescu are probleme mari cu statutul la echipa de club. Adrian Ropotan, celălalt mijlocaş central din echipa gândită de Răzvan Lucescu, este suspendat primele trei etape în campionatul Rusiei şi nu va avea niciun meci oficial în picioare sezonul acesta.

Probleme sunt şi cu jucătorii români din Germania, Deac şi Marica fiind în afara lotului la Schalke, respectiv Stuttgart. Nici Gabi Tamaş nu mai e titular la West Bromwich Albion, de la schimbarea antrenorului Roberto Di Matteo şi a pierdut din forma pe care o avea anul trecut.

Mâine, ultima zi în care se pot cumpăra bilete

Suporterii români care vor să susţină echipa naţională la Zenica îşi mai pot lua bilete până mâine. Acestea se achiziţionează online de pe siteul www.bileteonlinefotbal.ro, iar preţul este de 9 euro plus taxele poştale Din cele 600 de bilete s-au vândut jumătate.

E cert: Mutu revine!

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit ieri că Răzvan Lucescu i-a trimis telegramă de convocare lui Adrian Mutu, pentru meciul de la Zenica.

„Din ce ştiu eu, el e chemat. Ne poate ajuta mult, dacă vine concentrat. Nu bag mâna în foc, dar cred că va avea o altă atitudine. A greşit, şi-a dat seama de asta, iar acum realizează că e ultima lui şansă de a demonstra că e un jucător mare. Poate să joace prost, dar nu va mai comite nicio greşeală", a declarat Naşul la DigiSport. Ultimul meci al „Briliantului" la prima reprezentativă a fost în octombrie 2009, la Belgrad, Serbia-România 5-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite