România – Luxemburg, 3-1 / Operaţia a reuşit, pacientul a murit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După înfângerea suferită în Bosnia, naţionala României a trecut de Luxemburg, dar cu mari emoţii. Chiar dacă scorul de 3-1 pare categoric, în teren lucrurile au stat altfel. România a avut noroc cu un Mutu în formă bună şi care a reuşit dubla. Zicu şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. La final, suporterii i-au cerut demisia lui Lucescu. 

Mutu l-a înţepat pe Lucescu şi tactica defensivă din meciul cu Bosnia. "Azi am avut mingi bune şi am putut să marchez, cu Bosnia nu am avut. În Bosnia nu am avut un sistem, noi ne-am apărat. Mie îmi place să jucăm ofensiv. Oricum pierzi chiar dacă stai cu fundul în poartă şi aşa mai bine joci pe atac. Eu cred că trebuie să credem în calificare cât mai sunt şanse matematice", a spus Mutu. 

Final de meci. 

Min. 88 - Schimbare la Luxemburg: Schnell este înlocuit cu Martino. 

Min. 87 - Mureşan şi Torje au irosit două ocazii incredibile. Jucătorul CFR-ului a ratat singur cu portarul Luxemburgului. 

Min. 83 - Schimbare la România: Mutu este înlocuit cu Alexe. 

Min. 79 - Schimbare la Luxemburg: Bettner este înlocuit cu Laterza

Min. 77. GOOOL ROMÂNIA 3-1 Zicu marchează şi el, iar tricolorii respiră liniştiţi după o primă repriză de coşmar. 

Min. 68 - GOOOL ROMÂNIA 2-1 Adi Mutu reuşeşte dubla şi totodată golul care aduce România în avantaj. Mutu a ajuna la golul 31 la naţională şi este pe locul doi în spatele lui Hagi în clasamentul marcatorilor de la naţională. Mutu l-a depăşit pe Bodola, care era pe locul doi cu 30 de goluri. Hagi este pe prima poziţie cu 35 de reuşite. 

image

Min 65 - Schimbare în naţionala României. Iese Tamaş şi intră Găian

Min. 57 - Mutu are o execuţie de rafinament, balonul atingând bara. România încearcă pe atac, dar oaspeţii se apără destul de bine. 

Repriza a doua a început. Prima schimbare la România: Torje intră în locul lui Stancu. 

Prima repriză a luat sfârşit 

Min. 45 - Mutu îi pasează în gura porţii lui Zicu, dar timişoreanul ratează incredibil! 

Min. 43 - Mutsch îl deposedează pe Marica, scăpat spre poarta Luxemburgului. 

Min. 34 - Tamaş primeşte cartonaş galben. 

Min. 32 - Săpunaru trimite cu capul spre poartă, dar fără probleme pentru oaspeţi. 

Min. 24 - GOL ROMÂNIA - Mutu restabileşte egalitatea. 

Min. 22 -  GOL LUXEMBURG 0-1. Gerson marchează ajutându-se de mână şi după o neglijenţă în apărarea României. Gardoş a fost inexistent. Suporterii îi cer demisia lui Răzvan. 

image

Min. 18 - Blaise primeşte cartonaş galben, după un fault la Marica. Lovitura liberă este bătută de Tamaş, dar balonul este respins în corner. 

Min. 15 - Joachim are prima ocazie serioasă a Luxemburgului, care se apropie destul de periculos de poarta lui Tătăruşanu. 

Min. 11 - Mureşan încearcă poarta oaspeţilor din lovitură liberă, dar şutul lui este respins în corner. La reluare, Săpunaru a trimis peste poartă. 

image

Min. 9 - Schnell trimite cu mult peste poartă, după ce a beneficiat de o lovitură liberă. 

Min. 3 - Zicu îl deschide pe Mutu, scăpat singur spre poartă, dar atacantul se află în ofsaid. 

Min. 1 - Prima ocazie pentru tricolori. Un balon este aruncat în careu, dar portarul Joubert boxează de lângă Mutu şi Marica. 

Partida a început. 

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Tamaş, Gardoş, Raţ - Ropotan, G. Mureşan - Zicu, Mutu, Stancu - Marica

rezerve: Pantilimon, Alexa, Torje, Goian, Sălăgeanu, Alexe, Deac

Luxemburg: Joubert - Mutsch, Hoffmann, Blaise, Schnell - Leweck, Payal, Bettner - Peters, Gerson, Joachim

rezerve: Obervais, Martino, Collete, Laterza, Plein, Bucvic, Da Mota

UPDATE: Florescu a fost lăsat în afara lotului şi va urmări meciul cu Luxemburg din tribune.

UPDATE: Porţile stadionului au fost deschise la ora 17:30, iar suporterii naţionalei au început deja să vină la stadion. Oficialii au anunţat că mai sunt disponibile aproximativ 500 de bilete, astfel că suporterii mai au timp până la începerea meciului să-şi procure tichetele.

Răzvan Lucescu a susţinu la ora 17:30 ultima şedinţă cu jucătorii, iar la 18:15 "tricolorii" au plecat din cantonamentul din Bacău spre stadion. Autocarul naţionalei va ajunge la Piatra Neamţ în jurul orei 19:00

Lupescu: "Nu ştiu cât ne-ar avantaja o excludere a Bosniei"

În echipa antrenată de Răzvan Lucescu se anunţă câteva schimbări importante faţă de partida de la Zenica. Astfel, cel mai probabil, în poartă va intra stelistul Ciprian Tătăruşanu. Mai mult, celălalt jucător al roş-albaştrilor, Florin Gardoş, va fi şi el probabil titular, iar Săpunaru, Ropotan, Gabi Mureşan, Zicu sau Stancu au şi ei şanse mari să joace în această seară.

În momentul de faţă, la Piatra Neamţ sunt în jur de 10 grade, iar temperatura va mai scădea puţin la ora partidei. Totuşi, în ciuda faptului că în Moldova a nins duminică, gazonul se va prezenta în condiţii foarte bune. De altfel, Luxemburg a şi efectuat două antrenamente pe suprafaţa pe care se va disputa întâlnirea. Tricolorii au avut un program lejer astăzi, Lucescu jr renunţând la antrenamentul de dimineaţă în favoarea unei plimbări în jurul hotelului din afara Bacăului unde au fost cazaţi membrii staff-ului primei reprezentative.

Oficialii din Piatra Neamţ se aşteaptă ca la ora jocului stadionul să fie arhiplin, moldovenii reuşind să distribuie toate cele 13.000 de bilete scoase la vânzare. Dintre acestea, 500 au ajuns la oficialii Politehnicii Iaşi.

Până acum n-am luat niciodată gol de la Luxemburg


În cele patru confruntări directe de până acum, fotbaliştii români s-au distrat cu omologii din Luxemburg. Le-am înscris 16 goluri şi n-am primit niciunul, cea mai mare victorie fiind cea din octombrie 2002, din deplasare, când ne-am impus cu 7-0. Dar iată toate rezultatele :


16.10.2002 Luxembourg: Luxemburg - ROMÂNIA 0-7 prel.CE
06.09.2003 Ploieşti: ROMÂNIA - Luxemburg 4-0 prel.CE
28.03.2007 Piatra Neamţ: ROMÂNIA - Luxemburg 3-0 prel.CE
17.10.2007 Luxembourg: Luxemburg - ROMÂNIA 0-2 prel.CE


Piatra Neamţ, cu noroc

În mandatul lui Victor Piţurcă, după ce Bucureştiul a devenit indezirabil la cererea expresă a tricolorilor, nemulţumiţi de atitudinea fanilor din Capitală, echipa naţională a ajuns să evolueze constant la Constanţa. Oraşul de la malul mării a ajuns să fie un soi de talisman pentru naţionala noastră. În mandatul lui Răzvan Lucescu, „norocul" s-a mutat la Piatra Neamţ. Probabil a contat că în primul meci disputat sub „Pietricica", ai noştri au învins chiar Luxemburgul cu 3-0.

28.03.2007: ROMÂNIA - Luxemburg 3-0 preliminarii CE 2008
14.10.2009: ROMÂNIA - Feroe 3-1 preliminarii CM 2010
03.09.2010: ROMÂNIA - Albania 1-1 preliminarii CE 2012


Oraşele din provincie, care au mai găzduit naţionala


De-a lungul anilor, şi în funcţie de fiecare selecţioner şi de strategia fiecăruia, echipa României de fotbal a disputat partidele oficiale şi amicale şi-n alte oraşe decât Bucureştiul. Constanţa este de departe oraşul care a găzduit naţionala de cele mai multe ori (13), în timp ce oraşe precum Hunedoara, Suceava sau Cernăuţi se mândresc şi acum că, pentru o singură dată, au fost în centrul atenţiei.


Constanţa     13 (9 2 2 29-10)
Craiova            6 (4 2 0 12-4)
Timişoara       6 (3 0 3 6-6)
Ploieşti            4 (3 1 0 13-4)
Piatra-Neamţ 3 (2 1 0 7-2)
Sibiu                3 (2 1 0 4-0)
Braşov             2 (1 0 1 3-4)
Oradea            2 (1 1 0 4-1)
Cluj                   2 (0 0 2 0-9)
Cernăuţi           1 (0 1 0 1-1)
Hunedoara      1 (1 0 0 3-1)
Suceava           1 (1 0 0 4-0)
Târgu-Mureş    1 (1 0 0 3-1)
Iaşi                     1 (1 0 0 4-2)
Buzău                 1 (1 0 0 1-0)
Urziceni              1 (1 0 0 1-0).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite