Soarta lui Piţurcă se va decide joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Executiv al FRF va analiza, săptămâna viitoare, jocul echipei naţionale, după care va anunţa, cel mai probabil, înlocuirea actualului selecţioner. Mircea Sandu a fost extrem de trist şi reţinut când a fost nevoit să vorbească despre echipa naţională.

Înfrângerile tricolorilor cu Serbia şi Austria le-au picat greu la stomac românilor, dar mai ales şefului de la federaţie. Mircea Sandu a indicat faptul că momentul nefericit în care se află echipa naţională i-a adus multă amărăciune în suflet.

În continuare, s-a rezumat la răspunsuri evazive când a fost chestionat în legătură cu acest subiect, într-o conferinţă de presă în care se dorea să se vorbească mai mult despre viitorul fotbalului feminin de la noi. A răspuns sec şi realist. „Şansele de calificare sunt zero. Nu mai spun decât două cuvinte: sunt trist“.

Oficialul FRF a estimat că joi se va lua o decizie în privinţa selecţionerului Victor Piţurcă, numai după analiza jocului făcută de Comitetul Executiv. Cel mai probabil, în viitoarea şedinţă se va discuta despre posibilii înlocuitori ai lui „Piţi” pe banca tehnică a naţionalei, cât şi de momentul în care această decizie ar urma să fie luată.

Se ştie, următorul meci al reprezentativei se va disputa de abia în iunie în Lituania, acolo unde tricolorii merg mai mult în vacanţa de vară. De aici şi lipsa de viteză în luarea unei decizii radicale în privinţa unui selecţioner, care a dus echipa României în cel mai negru moment din istorie.

Steaua şi Dinamo la feminin

Mircea Sandu a anunţat că peste doi ani doreşte să introducă în regulament un articol prin care va obliga cluburile din primele două ligi să aibă şi o echipă de fotbal feminin.

Astfel, se doreşte dezvoltarea competiţiei interne feminine, cât şi creşterea numărului de jucătoare de fotbal, care în prezent ajunge la 500. Comparativ, în Germania există 900.000 de femei care practică fotbalul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite