Şi fără Răzvan Raţ cu Franţa?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul lui Şahtior Doneţk  e în urmă cu pregătirea şi n-a mai evoluat într-un meci de la 3 iunie, când a fost titular în reprezentativa României, contra Bosniei. Printre stranierii care au primit telegrame de convocare de principiu pentru „dubla“ cu Luxemburg  (2 septembrie) şi Franţa (6 septembrie) se numără şi Răzvan Raţ.

Fotbalistul de 30 de ani, liderul de selecţii al actualului lot reprezentativ, cu 75 de apariţii sub tricolor, are o mare problemă. N-a mai jucat într-o partidă de aproape trei luni. Concret, ultima apariţie a lui Raţ pe gazon s-a consemnat la 3 iunie, când România a învins Bosnia la Bucureşti cu 3-0. Apoi, Raţ s-a învoit de la turneul din America de Sud, invocând motive personale. Din păcate pentru el, partida din preliminariile Euro 2012 a fost şi ultima bifată de Răzvan.

În iunie, când Şahtior a reluat pregătirile, el s-a accidentat şi n-a revenit nici acum. N-a fost nici măcar rezervă în vreunul dintre cele opt meciuri disputate de ucraineni în acest sezon, şapte în campionat, plus Supercupa Ucrainei, şi n-a jucat nici cu naţionala în San Marino.

Practic, dacă nu va reveni nici în acest weekend, când Şahtior întâlneşte Cernomoreţ Odesa, la ora meciului cu Luxemburg, Raţ ar avea trei luni fără o zi de absenţă totală de pe gazon. Cum însă Victor Piţurcă e un selecţioner care nu se bazează pe fotbalişti ieşiţi din circuit la formaţiile lor de club, probabil, el va renunţa la serviciile fundaşului de la Doneţk.

Latovlevici sau Radu Ştefan?

Absenţa lui Raţ de la acţiunea naţionalei, şi în special de la meciul cu Franţa, cel care poate întoarce soarta calificării la Europeanul din Ucraina şi Polonia, îi dă mari bătăi de cap selecţionerului. Asta deoarece Radu Ştefan, cel care a evoluat foarte bine pe partea stângă în meciul cu San Marino, a devenit favorit ca titular în centrul apărării, alături de Dorin Goian. Piţurcă a renunţat la Gabi Tamaş, pe motive disciplinare, Paul Papp e accidentat, iar Florin Gardoş, rezervă la Steaua, astfel că jucătorul lui Lazio are şanse mari să fie mutat în centru.

În aceste condiţii, fără Raţ şi cu Radu Ştefan mutat lângă Goian, stelistul Latovlevici poate fi titular în cele două partide din septembrie. Piţi îl cunoaşte foarte bine, fiind cel care l-a adus la Steaua de la Poli Timişoara, şi are mare încredere în posibilităţile celui poreclit „Mandibulă" de a bloca şarjele lui Ribery pe flancul stâng al apărării noastre.

Situaţia celorlalţi stranieri convocaţi de principiu

 - Pantilimon (Manchester City) - Rezervă la prima convocare în lotul lui Mancini.
- Săpunaru (FC Porto) - Titular, a înscris etapa trecută.
- Şt. Radu (Lazio) - N-a început campionatul italian, dar a fost titular în amicale.
- D. Goian - (Glasgow Rangers) - Om de bază în defensiva scoţienilor.
- Ov. Petre (Modena) - A fost integralist în primul meci oficial al italienilor, în cupă.
- Cociş (Rostov) - Joacă meci de meci în Rusia, însă în ultima etapă şi-a dat un autogol.
- Codrea (Siena) - Nu şi-a câştigat încă un loc în primul „11" al italienilor.
- Lazăr (PAOK Salonic) - Când e apt, e folosit constant de Ladislau Bölöni.
- Varga (Kuban Krasnodar) - E unul dintre jucătorii de bază ai lui Dan Petrescu.
- Bucur (Kuban Krasnodar) - La început a fost rezervă, acum e folosit titular.
- Mazilu (Arsenal Kiev) - Joacă meci de meci, chiar dacă nu e de fiecare dată titular.
- Zicu (ŢSKA Sofia) - S-a impus rapid printre titularii echipei bulgare.
- Marica (Schalke 04) - În urmă cu pregătirea, a jucat titular doar un meci.
- B. Stancu (Orduspor) - A jucat în amicale pentru Galata înainte de a fi împrumutat.

* Suspendat cu Luxemburg.
** Victor Piţurcă va anunţa vineri lista definitivă a stranierilor pentru cele două partide, iar Codrea, Ov. Petre şi B. Stancu au şanse destul de mici de a rămâne în lot.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite