UPDATE Scandal la naţională! Mutu: "Nici eu, nici Gabi n-am băut nimic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE/ 20.00 Adrian Mutu a intrat în direct la GSP TV şi a comentat excluderea sa şi a lui Gabi Tamaş din lotul naţionalei pentru meciul cu San Marino:

"Am vorbit cu domnul Piţurcă, dar nu foarte multe. Ne-a spus că n-am respectat programul şi de asta nu jucăm. N-am fost daţi afară de la echipa naţională, am fost anunţaţi că nu jucăm cu San Marino. Din ce ne-a spus nea Piţi, noi nu jucăm meciul acesta. Noi am mai păţit-o cu nea Piţi. Ce credeţi că am făcut? Că am băut? Întrebaţi-l pe nea Piţi. A fost vorba de o întîrziere, iar lui nu-i convine să nu-i respectăm programul şi are dreptate. Ne-am gîndit că fiind un meci foarte uşor o să fie mai relaxat, dar am greşit. Nu am stat să ne certăm pentru că are dreptate. Nu ne-am gîndit că sîntem primii doi căpitani, am crezut că nea Piţi o să fie mai relaxat", a spus Adrian Mutu la GSP TV.

"Cine mă cunoaşte ştie cît beau eu. Nu s-a pus problema să consumăm alcool, nici eu, nici Gabi n-am băut nimic", a completat Mutu.

UPDATE / ORA 18.50 Cei doi jucători au fost excluşi în mod oficial din lotul României pentru meciul cu San Marino. În timp ce restul coechipierilor se întorceau de la gustarea dinaintea partidei, Adrian Mutu şi Gabi Tamaş şi-au făcut apariţia în faţa hotelului, unde au acordat declaraţii.

"Am întârziat o oră faţă de cea la care ne spusese nea Piţi să venim şi ştiţi cum e el foarte strict. Ne cere să respectăm regulile. Ne-a exclus din lot pentru acest meci, îi înţelegem decizia. Nu vom juca deloc, ne pare rău. Suntem afectaţi, dar a fost o întârziere de o oră, nicidecum un scandal", a declarat Adrian Mutu.

"Într-adevăr am întârziat. S-a exagerat cu ce s-a scris cu băutura, nu a fost vorba de aşa ceva. Domnul Piţurcă ne-a pedepsit. Nu ne pică bine că nu vom juca, dar îi înţelegem decizia. Nu aseară, ci acum două zile am întârziat o oră la program", a spus şi Gabi Tamaş.

Conform gsp.ro, Adi Mutu şi Gabi Tamaş au băut azi noapte în cantonamentul naţionalei din San Marino, iar Piţurcă e decis să nu-i mai folosească diseară, în amicalul care începe la ora 21:30.

Aseară, antrenorul le-a dat voie tuturor jucătorilor să se relaxeze o oră şi jumătate într-un mall, dar Mutu şi Tamaş n-au mers cu echipa, ci au plănuit o escapadă.

Mutu şi Tamaş sînt încă în San Marino, dar au şanse mici să joace în amicalul de diseară.

Alte episoade scandaloase cu Mutu şi Tamaş la echipa naţională:

- În 2006, în urma turneului din Statele Unite, Adrian Mutu a fost exclus din lot chiar de Victor Piţurcă. Mutu chefuia pînă în zori cu femei, într-o atmosferă bahică şi nori de fum.

- În 2011, în urmă cu două luni, Gabi Tamaş a ratat turneul naţionalei din America de Sud din cauza unei beţii întinse pînă dimineaţă după meciul câştigat cu 3-0 împotriva Bosniei. Victor Piţurcă a anunţat că la o a doua abatere îl va exclude definitiv pe Tamaş din lotul naţionalei.

Cronologia scandalurilor în care a fost implicat Adi Mutu

2004
*a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping efectuat la Chelsea, fiind suspendat şapte luni şi „amendat" de englezi cu nu mai puţin de 17 milioane de euro.

2006
*a fost acuzat de un chelner din Constanţa că l-a agresat fizic în timp ce lua masa cu colegii de la naţională.

2009
*După „dezastrul" naţionalei de la Belgrad, 0-5 cu Serbia în octombrie, Adrian Mutu a plecat fără a spune cuiva la Novi Sad, unde era invitat la o petrecere organizată de patronul Vojvodinei, un interlop local. A revenit a doua zi în cantonament în jurul orei 5 dimineaţa, şi-a făcut bagajele şi a plecat spre Florenţa. Atitudinea sa l-a dezamăgit profund pe selecţionerul Răzvan Lucescu, care de atunci nu l-a mai chemat la naţională.

*La finalul anului, bate un cetăţean libanez într-un local de lux din Florenţa aproape de zorii zilei. În acel moment se afla în refacere după o accidentare la meniscul genunchiului drept.

2010
*Deşi începea anul cu şapte goluri în şase meciuri, CONI anunţa pe data de 29 ianuarie că Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină, după teste efectuate la 10 şi 20 ianuarie. Juca ultimul meci oficial la 24 ianuarie (la Palermo) şi era suspendat provizoriu, până la decizia finală.

*În octombrie, Mutu bate un chelner albanez într-un local din Florenţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite