Şansa lui Gică Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Hagi şi Mircea Sandu
Gică Hagi şi Mircea Sandu

Demisia lui Răzvan Lucescu i-a deschis „Regelui“ din nou uşa echipei naţionale după zece ani. Gică Hagi ar putea fi secondat la naţională de Viorel Moldovan şi consiliat de Anghel Iordănescu.

Prima opţiune a lui Mircea Sandu pentru postul de selecţioner nu mai e valabilă. Cosmin Olăroiu a plecat deja în Emirate şi s-a înţeles cu cei de la Al Ain, unde vrea să-l aducă şi pe Mirel Rădoi. Aşa că Mircea Sandu s-a orientat din nou, ca şi în 2001, după demisia lui Bölöni, asupra lui Gică Hagi. „Naşu" l-a sunat ieri pe fostul „decar" al naţionalei, aflat la Constanţa, iar răspunsul lui Hagi a fost unul favorabil. „Între Steaua şi echipa naţională, Hagi va alege mereu a doua variantă", a explicat ieri un apropiat al „Regelui".

Această idee a fost confirmată ieri de Gigi Becali. „Eu am vorbit cu Gică acum o săptămână şi i-am spus că vreau să ne vedem şi i-am spus în ce condiţii vine la Steaua. A rămas să discutăm, dar să ţinem totul secret, eram foarte aproape să ne înţelegem. De astăzi am început să caut pe altcineva, pentru că Hagi pleacă la naţională. Ştiu că Hagi va fi noul selecţioner, e varianta ideală pentru naţională. Pentru Hagi, reprezentativa e cel mai important lucru, după familie. Dacă are noroc şi califică acum echipa naţională, devine un nou «Rege». Avem şanse destul de bune să luăm locul 2", a afirmat patronul Stelei la Sport.ro.

Bölöni, mai aproape de naţionala Ungariei

Gică Hagi ar putea fi ajutat la echipa naţională de Anghel Iordănescu, în calitate de director tehnic, şi de Viorel Moldovan, ca antrenor secund. Cel puţin aceasta a fost formula la care s-a gândit Mircea Sandu. „Generalul" a negat ieri ipoteza, în timp ce Viorel Moldovan, aflat sub contract cu Dolce Sport, a precizat că nu poate face declaraţii oficiale. Hagi nu a dorit ieri să comenteze, aşteptând o confirmare oficială.

Un alt nume tot vehiculat în ultima vreme ca posibil succesor al lui Răzvan Lucescu a fost Loţi Bölöni. Tehnicianul chiar şi-a arătat interesul pentru o revenire la lot, numai că el ar fi fost o opţiune pentru federali doar în cazul unui refuz al lui Hagi. Şi totuşi, Bölöni are şanse de a deveni selecţioner, dar al Ungariei, el fiind dorit de federaţia de la Budapesta.

"Sunt omul naţionalei şi aştept să mi se facă o ofertă. Vin cu cea mai mare plăcere la lot, dar nu în orice condiţii. Aştept să mi se propună un proiect pe termen lung.''
Gică Hagi antrenor

"Nu am fost căutat de nimeni de la Federaţie. Nu m-ar surprinde să nu mă cheme nici dacă aş lua campionatul şi Liga Campionilor. M-aş bucura să fie Hagi noul selecţioner.''
Dan Petrescu antrenor Kuban Krasnodar

Antrenorul Hagi

La echipa naţională
- 05.09.2001, Budapesta: UNGARIA - ROMÂNIA 0-2 (0-2) preliminarii Campionatul Mondial (CM)
- 06.10.2001, Bucureşti: ROMÂNIA - Georgia 1-1 (0-0) preliminarii CM
- 10.11.2001, Ljubljana: SLOVENIA - ROMÂNIA 2-1 (1-1) baraj preliminarii CM
- 14.11.2001, Bucureşti: ROMÂNIA - SLOVENIA 1-1 (0-0) baraj preliminarii CM

În România

2005-2006
Poli Timişoara
16    5    4    7    16-20
2007-2008
Steaua
6    3    2    1    4-2   

În Turcia

2003-2004
Bursaspor
12    2    4    6    13-19   
2003-2004
Galatasaray
8    4    1    3    16-13   
2004-2005
Galatasaray
34    24    4    6    64-25
2010-2011
Galatasaray   
18    6    3    9    17-22

Meciuri, victorii, egaluri, eşecuri, golaveraj

„Naşu" se simte dator faţă de Gică

Gică Hagi a plecat de la echipa naţională în 2001 după cea mai tristă „dublă" din istoria echipei naţionale, barajul cu Slovenia pentru Mondialul din 2002. La finalul partidei de la Bucureşti, Gică a rămas singur în vestiar, fără ca Mircea Sandu sau vreun oficial al FRF să îi adreseze vreun cuvânt de susţinere. „M-am simţit singur şi abandonat", a spus Hagi după un timp. Tocmai de aceea, Mircea Sandu vrea să îi mai întindă o mână de ajutor lui Hagi, care în ultima perioadă n-a avut cele mai bune rezultate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite