Mircea Sandu face apel la conducătorii de cluburi să nu mai critice jucătorii echipei naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a publicat, vineri, pe site-ul oficial al federaţiei, o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor de cluburi, prin care face un apel către aceştia să nu mai critice prestaţia componenţilor echipei naţionale de fotbal a României.

"Mă folosesc de această cale pentru a mulţumi tuturor cluburilor care au pus la dispoziţie jucători pentru echipa noastră naţională şi, totodată, pentru a lansa un apel către toţi conducătorii de cluburi din fotbalul românesc, adică preşedinţi, patroni, investitori, finanţatori şi nu numai. Referirea este făcută la adresa declaraţiilor făcute de unii dintre ei despre componenţii echipei naţionale pe parcursul preliminariilor EURO 2012, fie că în cauză erau jucătorii de la propriile lor cluburi sau de la alte grupări. Evident, atunci când declaraţiile sunt constructive, iar analizele efectuate de conducători au un caracter pertinent, respectivele luări de poziţie nu pot fi decât salutate. Dacă, însă, avem de-a face cu atacuri gratuite şi fără a avea nici cea mai mică bază reală, reprezentând chiar atacuri la persoană, asemenea declaraţii trebuie dezavuate şi condamnate, ele nefăcând altceva decât să ştirbească imaginea jucătorilor atacaţi, scăzându-le capacitatea de concentrare, încrederea în sine şi, nu în ultimul rând, interesul faţă de reprezentarea culorilor tricolore", se arată în scrisoarea semnată de preşedintele Mircea Sandu.

image

Oficialul FRF a precizat faptul că atât înainitea fiecărei acţiuni a echipei naţionale, cât şi la finalul acestora medicul lotului va elabora un buletin medical care urmează a fi publicat pe site-ul oficial al FRF: "La urma urmei, jucătorii convocaţi la loturile naţionale sunt ai cluburilor şi reprezintă România, naţionala se află în reorganizare, aşa cum e şi cazul grupărilor noastre, iar interesul comun este acela de a progresa şi de a reveni în elită, nu de a pierde jucători şi, implicit, şanse de a avansa în ierarhii. În ceea ce priveşte starea de sănătate a jucătorilor, medicul echipei naţionale a României va elabora un buletin medical înaintea fiecărei acţiuni şi după încheierea lor, acesta urmând să fie publicat pe site-ul oficial al FRF. În fine, dar nu în ultimul rând, Ciprian Marica a revenit după opt-nouă luni de inactivitate, a depus toate strădaniile pentru a avea o prestaţie cât mai bună şi suntem convinşi că, după ce va regăsi exerciţiul jocului la echipa sa de club, va redeveni jucătorul exponenţial şi atacantul-golgeter consacrat".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite