Săndoi: „Suntem proşti dacă ne aruncăm în atac“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săndoi ar putea deveni primul selecţioner care califică naţionala de tineret la un turneu final după 12 ani
Săndoi ar putea deveni primul selecţioner care califică naţionala de tineret la un turneu final după 12 ani

Selecţionerul naţionalei de tineret explică cum va aborda returul barajului cu Anglia pentru calificarea la Euro 2012, după 1-2 la Norwich. „Tricolorii“ mici dispută mâine, de la ora 14.30, la Botoşani, returul barajului pentru calificarea la europeanul din 2011, contra Angliei, echipă care ne-a bătut vineri cu 2-1.

Selecţionerul Emil Săndoi explică pentru „Adevărul" cum va arăta naţionala de tineret în jocul decisiv cu englezii lui Stuart Pearce.

„Adevărul": Din perspectiva returului de mâine, cum trebuie să privim rezultatul din Anglia?

Emil Săndoi: Mi-aş fi dorit să terminăm meciul de la Norwich cu un egal, însă acel 2-1 nu este rău. Faptul că am marcat ne ajută foarte mult.

Cât schimbă asta datele problemei, având în vedere că trebuie să dăm gol la Botoşani? Vom vedea o altă faţă, mai ofensivă, a naţionalei?

Cu echipe ca a Angliei este foarte greu să joci ofensiv din primul până în ultimul minut. Suntem proşti dacă ne aruncăm în atac! Trebuie să fim inteligenţi, calmi şi să nu facem greşeli personale.

V-au surprins cu ceva englezii?

Nu, au jucat exact cum mă aşteptam. Le-am zis şi jucătorilor mei că vor fi agresivi, vor căuta contactele fizice din interiorul careului...
I-am „citit" bine, văzusem toate meciurile lor din campania asta de calificare, ştiu de ce este capabil fiecare jucător al lor.

Cât au respectat fotbaliştii sarcinile pe care le‑aţi trasat înainte de joc?

În foarte mare măsură! Nici nu pot să le reproşez ceva după meciul de la Norwich, şi-au dorit mult, au făcut risipă de efort, dar am avut şi ghinion. De exemplu, când credeţi că mai „prinde" Henderson un şut ca cel cu care a deschis scorul? Vă zic eu, peste foarte, foarte mult timp!

Sunt plusuri după partida tur?

Da, faptul că am marcat în deplasare şi că niciunul dintre cei şaşe jucători care aveau cartonaşe galbene (n.r. ‑ Lung jr, Bicfalvi, Gardoş, Torje, Râpă şi Papp) nu au fost avertizaţi şi pot evolua în retur. Un alt plus este şi jocul bun din a doua repriză.

Este un avantaj pentru noi că Jack Wilshere a fost luat la echipa mare a Angliei?


Păi credeţi că la ei este ca la noi, dacă nu joacă unul să se simtă? Nu! În echipa Angliei dacă nu poate juca cineva de la Arsenal, gen Wilshere, intră unul de la Chelsea şi tot aşa...

Aţi vorbit cu şefii federaţiei după joc?

Da, m-au sunat şi Lupescu, şi Mircea Sandu şi am discutat. Deşi erau în Franţa cu naţionala mare, s-au interesat imediat despre meciul nostru. I-am simţit aproape, vor veni la Botoşani la meci.

Va fi stadionul plin mâine. O să conteze sprijinul publicului?


Normal că o să ne ajute mult. În Anglia a fost o atmosferă senzaţională, fanii i-au sprijinit mult pe jucătorii lui Pearce. Chiar mă gândeam că ai noştri nu prea au jucat într-o asemenea atmosferă! Îmi doresc să fie la fel şi la Botoşani.

"La englezi nu se simte că nu joacă Wilshere de la Arsenal, pentru că intră altul de la Chelsea. "

Liviu Ganea ar putea intra în repriza a doua

La Norwich, România s-a prezentat într-o aşezare inedită, fără niciun vârf de careu. „Şi credeţi că în retur vom avea? De unde? Nu avem cu cine juca! Accidentările lui Liviu Ganea şi Mihai Costea ne-au dat peste cap toate socotelile.

Noi ne făcusem strategia pentru barajul acesta cu ei în teren, iar accidentările ne-au determinat să schimbăm totul din mers", spune Săndoi, care a primit totuşi o veste bună. Liviu Ganea s-a refăcut, dar pentru că nu s-a antrenat normal în ultima săptămână, nu poate juca decât maximum o repriză.

Play-off, Tur

Elveţia - Suedia 4-1
F. Frei 2, Hochstrasser 20, Mehmedi 52, Kasami 83 / Molins 50

Islanda - Scoţia 2-1
Gudmundsson 34, Ormarsson 78 / Murphy 19

Cehia - Grecia 3-0
Vosahlik 1, Pekhart 19 (pen.), Kozak 77

Italia - Belarus 2-0
Destro 30, Chuka 61

Olanda - Ucraina 1-3
Jong 79 / Krytsov 2 şi 7,
Konoplyanka 73 (pen.)

Spania - Croaţia 2-1
Adrian 21, Jose 41 / Skolnic 23

* Meciurile retur se vor juca azi şi mâine

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite