Săndoi: „Avem valoare să participăm la Euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul naţionalei crede că elevii săi merită să ajungă la turneul final. Prin victoria de ieri cu Rusia (3-0), tricolorii mici sunt ca şi calificaţi în play-off-ul pentru Euro 2011 (Danemarca). Bicfalvi, omul meciului, a marcat primul gol.

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, era în clumea fericirii la finalul partidei, de ieri, cu Rusia (scor 3-0). „Am prestat un joc deosebit. Sunt bucuros că am câştigat în faţa unor jucători cu maturitate sportivă. Ne va aşteapta un retur greu în Rusia, dar eu cred că în acest moment suntem calificaţi", a spus Săndoi. Chestionat în legătură cu „barajul" de calificare pentru Euro 2011 (Danemarca), selecţionarul a replicat: „Dacă vom merge la Euro? E greu să spunem dacă vom ajunge în Danemarca. Mai avem un hop tare, play-off-ul. Cred că aceşti jucători ar merita să participe la o astfel de competiţie".România n-a mai fost de 12 ani la un turneu final. În 1998, Campionatul European s-a desfăşurat la Bucureşti, iar tricolorii mici erau antrenaţi de Victor Piţurcă.

Ultimul meci, cu Rusia

Debutul partidei de la Botoşani a fost ezitant pentru tricolori. În minutul 2, Găman a fost la un pas de autogol după ce a trimis periculos cu capul peste transversala lui Lung jr, pentru ca după doar un minut, Bărboianu să scoată mingea de pe linia porţii, spre disperarea lui Săndoi! Tricolorii mici şi-au revenit însă rapid, şi după două faze lucrate ca la carte şi-au asigurat un avanas confortabil:2-0 încă din minutul 37.
Eric Bicfalvi, cel mai bun fotbalist al meciului de la Botoşani, a deschis scorul după o pasă la colţul lung primită din partea lui Găman. Apoi, golul doi s-a marcat în urma unei scheme care s-a văzut că a fost lucrată la antrenamente.

Acelaşi Bicfalvi a fentat toată defensiva Rusiei, printr-o centrare pentru Neagu, care la rându-i a pasat pentru Sburlea în gura porţii, rapidistul marcând cu siguranţă.După pauză, tricolorii au mai irosit câteva ocazii importante prin Bărboianu şi prin Andrei Ionescu, dar au şi punctat pe final prin Hora pentru o victorie clară: 3-0. Reprezentativa de tineret a României mai are de disputat o singură partidă în Grupa 1 de calificare pentru Euro 2011. Este vorba de returul cu Rusia (marţi, 7 septembrie, ora 18.00, sport.ro), programat la Sankt Petersburg. Cu cele 24 de puncte acumulate, România şi-a asigurat, mai mult ca sigur, prezenţa la barajul pentru Euro 2011, care va avea loc la 9 şi 13 octombrie.

3 - 0

România: Lung jr - Râpă, Papp, Găman, Bărboianu - Gardoş, Bicfalvi - Sburlea (A. Ionescu 67), Mihai Costea (Hora 62), Neagu - L. Ganea. Selecţioner: Emil Săndoi.

Rusia: Pesyakov - Parshivlyuk, Ivanov (Termnikov 54), Makeev, Schennikov - Balyaykin, Mamaev, Gabulov, Ionov (Denisov 78) - Dzyuba, Sapeta (Dyadyun 46).

Antrenor: Igor Kolyvanov
Gol: Bicfalvi 27, Sburlea 37, Hora 85
Stadion „Municipal", Botoşani: 6.000
Arbitru: Jiri Jech (Cehia)

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite