Safet Susici selecţioner Bosnia: „Mutu şi Marica sunt vicleni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Bosniei spune că cel mai mult îi este teamă de cuplul nostru de atacanţi. Selecţionerul Bosniei şi-a făcut deja tactica pentru meciul din Giuleşti. Susici dezvăluie pentru „Adevărul“ că speră să intre la pauză cu 0-0, iar în repriza secundă să profite de precipitarea din jocul României.

„Adevărul": Cum vedeţi meciul de pe Giuleşti?

Safet Susici: Un meci important pentru ambele echipe, poate cu un plus pentru România pentru că noi şi dacă pierdem mai avem şanse la locul doi. România dacă nu ne bate îşi ia adio de la Campionatul European. Eu am spus de la începutul preliminariilor că România va fi echipa cu care ne vom lupta pentru locul doi. S-a dovedit că am avut dreptate.

Aţi auzit de retragerea de la naţională a căpitanului Cristi Chivu?

Normal că am auzit, ştim tot ce se întâmplă la lotul României. Poate e un avantaj pentru noi faptul că un jucător ca el, un adevărat lider, nu va evolua, dar, pe de altă parte, nici în partida de la Zenica nu a jucat, iar cei care l-au înlocuit au făcut-o bine, chiar dacă rezultatul nu a fost cel bun pentru voi.

Care credeţi că este punctul forte al naţionalei României?

Aveţi jucători foarte vicleni în atac. Mă refer aici la Marica şi la Mutu. Ştiu că nu au traversat perioade bune la cluburile lor, însă pot compensa prin experienţă şi talent. De ei îmi este cel mai teamă în partida de pe Giuleşti.

Problemele legate de statutul federaţiei v-au dat peste cap planurile de pregătire?

Să ştiţi că pe noi, la echipă, nu ne-au afectat lucrurile astea, pentru că ştiam că statutul va fi adoptat şi suspendarea ne va fi ridicată. Mi-am făcut planul de pregătire normal, fără să ţin cont de problemele astea administrative. Eu am altele pe cap.

Adică?

Mulţi dintre jucătorii mei au terminat de multe zile sezonul şi sunt în vacanţă, de exemplu, cei care joacă în Bundesliga. Cu ei sigur am mai mult de muncă la antrenamente. Îmi va fi greu să-i aduc pe toţi pe aceeaşi linie din punct de vedere al pregătirii.

Ce tactică pregătiţi pentru meciul din Giuleşti?

Din punctul meu de vedere, ţinta este clară: să nu primim gol în primele minute, iar, dacă reuşim să intrăm la pauză cu scorul de la început, atunci va fi şi mai bine. Şi spun asta pentru că ştiu cum gândesc jucătorii, ştiu cum eram şi eu ca fotbalist. Cu cât trecea timpul şi nu marcam, deveneam mai neliniştit, mai nervos, iar adversarii speculau de fiecare dată asta. Aşa sper să se întâmple şi în meciul de vineri. Voi să vă aruncaţi în atac, pentru că sunteţi nevoiţi să câştigaţi, iar noi să speculăm spaţiile care sigur se vor crea în apărarea voastră. Dar, repet, cel mai important e să nu luăm gol în debutul meciului.

Deci, veţi juca defensiv?

Nu putem, echipa mea nu este construită să se închidă în jurul careului şi să vedem ce o ieşi în atac. Noi jucăm ofensiv, ne place să marcăm, să avem multe ocazii. Avem şi fotbalişti care să ne ajute să punem tactica asta în aplicare. Mă refer aici la Dzeko, Lulici, Ibisevici. Plus de asta, dacă batem la Bucureşti, apoi câştigăm şi cu Albania, putem chiar să ne gândim la primul loc al grupei. Cu apărarea avem ceva probleme pentru că am primit gol în toate partidele de până acum, exceptând meciul cu Luxemburg. De marcat, am marcat în toate.

Mizaţi pe un meci spectaculos?

Sincer, cred că o să fie multe ocazii şi scorul va fi mai mare decât cel de la Zenica. 

"S-a spus şi înainte de meciul de la noi că Răzvan Lucescu va pleca dacă va pierde şi văd că acum tot el e selecţioner."
Safet Susici
selecţioner Bosnia

„Răzvan e şarmant"

Susici îl apreciază pe selecţionerul României, Răzvan Lucescu. "Victoria noastră de la Zenica nu mi s-a datorat mie, ci jucătorilor, la fel cum înfrângerea României nu poate fi pusă în cârca lui Răzvan Lucescu, ci a jucătorilor români. Îl apreciez mult ca antrenor, e tânăr, şarmant şi mai are timp să capete experienţă la nivel înalt. Îl înţeleg acum că nu e într-o situaţie favorabilă, nu îi este uşor nici lui să pregătească meciul cu atâta presiune, însă asta este viaţa antrenorilor", a spus tehnicianul Bosniei.

În meciul tur, Bosnia a învins România cu 2-1  Foto: Reuters



Lotul Bosniei pentru meciul cu România

Portari: Kenan Hasagici (Istanbul B.B.), Ibrahim Sehici (Zeljeznicar Sarajevo), Asmir Avdukici (Borac Banja Luka)

Fundaşi: Ognjen Vranjes (FC Krasnodar), Boris Pandza (Mechelen), Emir Spahici (Montpellier), Adnan Mravaci (Westerlo), Mensur Mujdza (Freiburg), Muhamed Subasici (Olimpic Sarajevo), Muhamed Besici (Hamburg)

Mijlocaşi: Miralem Pjanici (Lyon), Elvir Rahimici (ŢSKA Moscova), Zvjezdan Misimovici (Dinamo Moscova), Senad Lulici (Young Boys), Haris Medunjanin (Maccabi Tel-Aviv), Semir Stilici (Lech Poznan), Darko Maletici (Borac Banja Luka), Senijad Ibricici (Lokomotiv Moscova)

Atacanţi: Edin Dzeko (Manchester City), Zlatan Muslimovici (PAOK Salonic), Vedad Ibisevici (Hoffenheim)





image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite