UPDATE. Mircea Sandu: „Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să încetăm relaţiile de muncă cu Răzvan! În Bosnia ne tremura chilotul pe noi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a decis ca selecţionerul Răzvan Lucescu să rămână în continuare pe banca "naţionalei". Mircea Sandu ar fi vrut o schimbare, dar membrii Comitetului Executiv au decis să-i mai acorde o şansă lui Răzvan. Meciul cu Bosnia va fi decisiv.

UPDATE "Poate trebuia să-şi ia un antrenor care să provină din foşti atacanţi, poate avea nevoie de un preparator fizic român şi nu italian. Nu rezultatele sunt cele care mă deranjează, ci jocul pe care îl prestăm. Olăroiu poate fi antrenorul echipei naţionale. Are un CV important. Poate intra în această ecuaţie a echipei naţionale.

E un om care se impune, dar n-am discutat despre asta. Avem deja experienţa Piţurcă, e un selecţioner foarte bun. Pentru Dorinel şi Sabău nu e încă timpul, Dan Petrescu are un angajament. Se poate să vină şi un antrenor străin, de ce nu?", a spus Mircea Sandu.

Preşedintele FRF vrea un plan pe termen lung:

"Trebuie să gândim pe termen lung. E important să avem o perspectivă şi pentru Euro 2016. Cred că putem fi acolo, mai sunt 4 ani şi e posibil ca un antrenor nou să ne poată duce la turneul final. Şi Răzvan Lucescu poate să fie pe banca României, dar în acest moment nu văd asta întâmplându-se".

Mircea Sandu a explicat de ce a fost păstrat în funcţie Răzvan Lucescu. „Azi am avut un Comitet Executiv. S-a analizat acivitatea echipelor naţionale. Dan Apolzan a prezentat raportul pe care l-a făcut cu Răzvan Lucescu. Piţurcă a fost schimbat în 2009 din cauza rezultatelor slabe. În aceste condiţii a fost angajat cu un mandat pe 2 ani Răzvan Lucescu, cu obiectivul de a se califica la Euro 2012. Linia de meciuri câştigate şi pierdute este total defavorabilă .Avem golaveraj negativ.

Dacă e să comparăm, în mandatul lui Piţurcă lucrurile au stat altfel. Ce îmi rezultă mie din cele două documente e că la Răzvan au rămas doar Raţ şi Marica, după ultimul meci al lui Piţurcă. Nu am avut acea axă a naţionalei, acei 7-8 jucători fără care nu poţi să dai roade. În Bosnia ne tremura chilotul pe noi. Nu mă refer la sistemul de joc, pentru că nu mă pricep. Au fost făcute schimbări neinspirate, Florescu cu Ropotan spre exemplu. Colectivul tehnic trebuia să rezolve problema la fazele fixe. Poate titularizarea unor jucători s-a făcut pe nişte principii greşite.

Conform ultimelor zvonuri, selecţionerul Răzvan Lucescu nu va fi demis. Comintetul Executiv întrunit azi ar fi hotărât să îi mai dea o şansă actualului selecţioner.

Astfel, meciul cu Bosia de la Bucureşti din 3 iunie, va fi decisiv pentru viitorul lui Lucescu jr la cârma tricolorilor. Şedinţa comitetului se va prelungi pentru că în jurul orei 12.30 s-a luat pauză de masă.

"Jocul ne nemulţumeşte, dar meciul cu Bosnia, dacă îl câştigăm, ne poate readuce iar în lupta pentru calificare", a spus azi Ionuţ Lupescu.

Comitetul Executiv  îşi continuă şedinţa, dar sursele GSP susţin că România rămîne cu acelaşi selecţioner cel puţin pînă la România-Bosnia, în 3 iunie.
Şedinţa Comitetului Executiv al FRF a început deja de trei ore şi nu sînt semne că s-ar termina curînd. Mai ales că la 12:45 la Casa Fotbalului a sosit o maşină de la o firmă de catering care a adus mîncare pentru membrii aflaţi în şedinţă.

 "Energiile negative acumulate în jurul lui Răzvan pot conduce la un deznodămînt negativ pentru el azi", a precizat pentru gsp.ro, azi, astrologul Valeriu Pănoiu. Legat de acest subiect, în ianuarie el prezicea că " Lucescu este omul potrivit la locul potrivit. Munca lui Răzvan Lucescu poate da rezultate mai ales din iunie încolo, cu condiţia să facă faţă presiunilor din primăvară. Dacă va trece peste orgoliu şi va accepta anumite compromisuri, din vară ar putea să aibă şi liniştea necesară pentru a da randament", spunea Păunoiu.

UPDATE Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, va propune un ULTIMATUM pentru Răzvan Lucescu.  Şeful sindicatului fotbaliştilor merge pe ideea unui ultim răgaz acordat selecţionerului, partida din 3 iunie, cu Bosnia, dar şi nominalizarea chiar azi a unui succesor care să preia echipa naţională în cazul unui eşec.

UPDATE Surpriză de proporţii: principalul contestatar al lui Răzvan Lucescu, oficialul dinamovist Cristian Borcea nu a ajuns la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Existau informaţii că el va solicita trecerea pe ordinea de zi a subiectului!

UPDATE Principalele subiecte pe care le vor aborda federalii sînt legate de naţionala Under 17, calificată la turneul final CE, turneul final Under 19 pe care România îl va organiza şi participarea naţionalei de fotbal în sală la CE 2012.

UPDATE Dumitru Costin a ajuns şi el la sediul federaţiei. A fost urmat la cîteva momente de Ştefan Iovan, primul secund al lui Răzvan Lucescu, pregătit să susţină un raport în cazul în care membrii CEx vor trece pe ordinea de zi subiectul legat de echipa naţională. Selecţionerul nu a revenit în ţară de la Barcelona, unde a fost prezent pe Camp Nou, la meciul Barcelona-Şahtior 5-1.UPDATE // Comitetul Executiv  îşi continuă şedinţa, dar sursele GSP susţin că România rămîne cu acelaşi selecţioner cel puţin pînă la România-Bosnia, în 3 iunie.

UPDATE Şedinţa Comitetului Executiv al FRF a început deja de trei ore şi nu sînt semne că s-ar termina curînd. Mai ales că la 12:45 la Casa Fotbalului a sosit o maşină de la o firmă de catering care a adus mîncare pentru membrii aflaţi în şedinţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite