Românii din Spania suferă pentru fotbalul de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă sunt departe de țară, românii plecați în străinătate urmăresc cu deosebit interes meciurile care se transmit pe posturile tv din România.

Fie că este vorba de partidele naționalei sau de cele din Liga I, românii din Comunitatea din Madrid trăiesc la intensitate maximă fiecare confruntare. Unii preferă să le vadă din fotoliul de acasă împreună cu familia, alții merg în baruri, unde comentează cu prietenii fiecare fază.
Aproximativ 20 de români din Villanueva del Pardillo se întâlnesc săptămânal în barul ”Agora”. A devenit un obicei ca ei să joace fotbal în fiecare sămbătă după amiază, după care merg la o bere și văd împreună meciurile.
”Într-o parte a barului punem meciurile din campionatul României, iar în cealaltă pe cele din Spania. Românii preferă să le vadă pe cele din campionatul nostru. La meciurile Steaua-Dinamo sau ale naționalei României vin cei mai mulți. Vin pentru atmosferă”, spune patronul localului, Ion Matei (38 de ani), originar din Pitești.
”Sunt suporter înfocat al lui Real Madrid, dar dacă joacă Universitatea Craiova nu las un meci al Craiovei pentru unul al Realului. Craiova este pe primul loc în sufletul meu, deși eu sunt constănțean și nu am fost niciodată la Craiova”, a declarat Viorel Ursu (34 ani), supărat că naționala nu a câștigat împotriva Serbiei.

Beau de supărare

Românii din Tarragona, în lipsa unui bar care să transmită în direct meciul naţionalei își dau întâlnire în locuinţele celor care au instalate antene parabolice.
Sâmbătă seară, Florin Buşoi (37 de ani), originar din Bucureşti, şi-a invitat colegii de lucru pentru a susţine împreună echipa naţională. Au cumpărat bere şi seminţe și au încercat să imite atmosfera de acasă ”când la un meci al României vuia tot cartierul”.
Restaurantul ”Crama Dracu” din Barcelona s-a umplut până la refuz de microbişti. ”E zăpăceală mare. Bem de supărare, în loc să ne bucurăm. Cred că ne va fi foarte greu să câştigăm fără Chivu”, a declarat bucureșteanul Radu Emilian (36 de ani).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite