România – Spania, misiune imposibilă a tricolorilor de sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României de fotbal în sală şi-a atins obiectivul la Campionatul European, calificarea în sferturi, însă are nevoie de un miracol în această seară pentru a atinge semifinalele.

Pentru că au ocupat doar locul doi în grupa cu Croaţia (ţara-gazdă) şi Cehia, tricolorii n-au reuşit să evite în faza eliminatorie Spania, marea favorită a turneului, cu care se vor confrunta astăzi (ora 19.30, Eurosport 2).

La futsal, ibericii sunt un fel de FC Barcelona, cu tiki-taka în sânge, fără rivali pe plan continental: au câştigat nu mai puţin de cinci din cele şapte ediţii ale Europenelor, inclusiv precedentele trei. Mai mult, palmaresul întâlnirilor directe dintre România şi Spania ne este complet defavorabil, cu nouă înfrângeri din tot atâtea meciuri (ultima dată un 1-7 în 2010).

Pentru noi, singurul atu pare să fie selecţionerul spaniol Sito Rivera, care-şi cunoaşte extrem de bine compatrioţii. În schimb, Rivera va trebui să se descurce contra Spaniei fără căpitanul Gabriel Dobre, supendat pentru cumul de „galbene". „Dacă Dobre nu joacă, altcineva îi va face treaba", a declarat încrezător antrenorul României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite