România, din nou în galben

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România redevine echipa galbenă, culoare care a însoţit-o la toate succesele memorabile din istoria ei
România redevine echipa galbenă, culoare care a însoţit-o la toate succesele memorabile din istoria ei

Tricolorii renunţă la echipamentul roşu adoptat acum doi ani şi se întorc la culoarea tradiţională a echipei naţionale.

„Vrem să fim ca Spania", spuneau în anul 2010 oficialii Federaţiei, încercând să explice de ce, după mai bine de 20 de ani, România renunţa la echipamentul galben pentru a juca în roşu. În cei doi ani scurşi de atunci, prima reprezentativă nu doar că n-a ajuns la nivelul campioanei europene şi mondiale, ba mai mult, a coborât până pe locul 52 în clasamentul FIFA. „Am încercat şi noi...", a mormăit ieri Mircea Sandu, când a fost întrebat de ce acum roşu nu mai e bun.

Cert e că România redevine echipa galbenă, culoare care a însoţit-o la toate succesele memorabile din istoria ei. Decizia fusese oricum luată de Piţurcă, care de la revenirea pe banca naţionalei a exclus roşul din calcule, preferând naţionala în galben.

De altfel, din august, de la meciul cu San Marino, primul pentru Piţi din al treilea său mandat, jucătorii au fost în roşu numai la amicalul cu Turkmenistan, disputat în Antalya.

În rest, galben pe linie, deşi contractul cu Ursus, fostul sponsor al FRF care avusese un cuvânt de spus la alegerea roşului, s-a încheiat abia anul acesta.

Click pe foto pentru a vedea cum a arătat de-a lungul timpului echipamentul tricolorilor



Bourceanu a încurcat ora

„România, din nou în galben", debutează, culmea, cu un meci pe care tricolorii îl vor juca în roşu. „Culorile pentru amicalul cu Uruguay au fost stabilite încă de la perfectarea meciului, aşa că vom juca în roşu", ne-a luminat Mircea Sandu, cel care a avut şi rolul de a-l aduce cu picioarele pe pământ pe Alex Bourceanu, protagonistul unui moment hilar. Rugat să răspundă la o întrebare, căpitanul Stelei a cerut politicos voie asistenţei să spună, mai întâi, „Bună seara!", deşi ceasul nu arăta decât ora 11.00 dimineaţa.

Naşul l-a corectat părinteşte, iar la finalul prezentării i-a pus pe tricolori să strige în cor „România! România!", ca semn de bucurie pentru un nou început. Noul echipament al naţionalei poate fi găsit şi în magazinele Adidas, preţul unui tricou fiind de 176 de lei, iar al unui şort de 123 lei.

În ultimii doi ani, tricolorii au evoluat în 11 partide purtând echipament roşu. Din păcate, bilanţul acestor meciuri este unul nefavorabil, tricolorii reuşind numai două victorii, contra a două naţionale modeste, cea a Luxemburgului şi cea a Turkmenistanului. Patru egaluri şi cinci înfrângeri completează tabelul rezultatelor României în roşu. Oricum, roşul era socotită o culoare ghinionistă, după ce naţionala lui Iordănescu a fost eliminată de la CM din 1994, în sferturile de finală, de Suedia, primul meci în care România a jucat la acea competiţie în acest echipament.  

Click pe foto pentru a vedea cum a arătat de-a lungul timpului echipamentul tricolorilor
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite