România pierde cu Ucraina la penalty-uri, 4-6 / Coşmarul de la punctul cu var!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, la Paralimni (Cipru), cu scorul de 6-4 (2-2), în urma loviturilor de departajare, de reprezentativa Ucrainei, într-un meci din cadrul turneului Cyprus Cup

Ucraina a condus cu 2-0, profitând de erorile defensivei lui Răzvan Lucescu, dar Alexa a înscris de două ori în urma unor faze fixe, iar scorul a rămas 2-2 până la finalul celor 90 de minute. Zicu şi Papp au ratat la loviturile de departajare, iar tricolorii merg în meciul pierzătoarelor, cu Cipru.

România a intrat în linie dreaptă. A început de ieri să pregătească meciurile oficiale ale anului 2011, partide care ne vor răspunde dacă vom mai vedea un turneu final la televizor sau nu. Deocamdată, veştile nu sunt chiar foarte proaste. Cu o formulă de echipă experimentală, în care au evoluat cu preponderenţă jucători din campionatul intern, România a început dezastruos amicalul cu Ucraina, din Cipru. Echipa lui Răzvan Lucescu a văzut, în primele 20 de minute ale meciului, destul de rar mingea, singurele noastre şanse de atac fiind în gheata lui Corpian Deac. Ucrainenii nu au prestat un fotbal de dat pe spate, însă au fost incisivi şi au presat pe centrul defensivei, acolo unde cuplul Papp-Gardoş a dat destul rateuri. Camarazii lui Şevchenko au deschis scorul din lovitură liberă. Din păcate, s-a dovedit din nou că avem probleme la fazele fixe, o hibă pe care Lucescu jr. nu a rezolvat-o nici acum. La această fază, toată lumea a greşit. Zidul s-a spart în faţa mingii, iar portarul Pantilimon a luat gol pe colţul său, de la Rakiţki. Dar la faza de 0-2 chiar ne-au făcut şah-mat. Ucrainenii au intrat în careul mic cu „un-doi-uri" letale, finalizate de Milevski. Furia roşie, o poreclă pe care o putem împrumuta de la spanioli, dacă tot jucăm în echipament roşu, a declanşat-o Dan Alexa. „Chirurgul" a urcat foarte bine în careu la două cornere ale României, reuşind să marcheze de fiecare dată din apropiere, după bâlbe ale adeversarilor, tricolorii revenind de la 0-2 la 2-2. Au fost primele goluri în naţională pentru un jucător care înscrie rar şi la antrenamente. În repriza secundă, marcată şi de schimbările antrenorilor, nu s-a mai înscris, deşi ocazii au existat de ambele părţi. Astfel, s-a trecut direct la loviturile de departajare. Unde am pierdut cu 4-2. Liviu Ganea şi Raţ au fost singurii care au spălat ruşinea, de la 11 metri.

Lucescu: "Eşti supărat şi amărât când pierzi la penalty"

"Pentru cei care au puţine prezenţe la echipa naţională este o realizare. Sigur că eşti supărat şi amărât când ratezi un penalty, dar mâine va fi un alt meci. Zicu a jucat bine azi, s-a ţinut bine de baloane. A fost o atmosferă frumoasă, păcat că nu a fost aşa şi după loviturile de departajare. Am început bine jocul. Am primit destul de uşor primul gol, ne-am debusolat un pic. Am primit al doilea gol, un gol meritat de echipa Ucrainei, dar ne-am revenit şi am egalat"

Alexa: "Sunt satisfăcut, am reuşit două goluri, ar fi fost bine dacă am fi şi câştigat. Noi am intrat mai greu în meci. Ucraina are o echipă mai experimentată, cu jucători de mare valoare. Cred  că în repriza a doua am fost mai buni"

Vezi aici filmul meciului: 

2-4 Rotan înscrie. România pierde la penalty-uri!!!

2-3 Raţ înscrie 

1-3 Guşev ratează, apără Pantilimon. 

1-3 Ganea înscrie  

0-3 Kravets înscrie 

0-2 Papp a ratat 

0-2 Timoşciuk înscrie 

0-1 Zicu ratează 

0-1 Iarmolenko înscrie

România - Ucraina, 2-2 /  Meciul se decide la penalty-uri!

Min. 90. Schimbare la Ucraina: Sovkovski intra in locul lui Piatov

Min. 78 -  Schimbare la reprezentativa României: Mureşan este înlocuit cu Apostol. 

Min. 67 - Schimbare la reprezentativa României: L. Ganea intră în locul lui Sburlea. 

Min. 62 - Dublă schimbare la Ucraina. Iese Konoplianka, intră Iarmolenko, iar Rotan îl înlocuieşte pe Stepanenko

Min. 57 - Schimbare la România: Roman este înlocuit cu S. Ilie. Zicu i-a luat locul lui Bucur. 

Min. 50 - Lovitură liberă pentru România, execută acelaşi Raţ de pe stânga, resping ucrainenii de lângă Bucur

A început repriza a doua. Pentru Ucraina a intrat Moroziuk în locul lui Devici

Prima repriză s-a încheiat. 

Min. 43 - GOOOOLLL ROMÂNIA 2-2 Alexa inscrie iar din marginea careului mic. 

Min. 39 - Timoşciuk trimite un şut bun, dar Pantilimon respinge. 

Min. 33 - GOL ROMÂNIA 1-2. Alexa marchează pentru România. 

Min 31 - GOL Ucraina 0-2. România e umilită. După o fază şcoală în careul tricolor, Milveschi înscrie!

Min 21 - GOL UCRAINA 0-1 Centralul acordă aiurea lovitură lberă pentru Ucraina, la un presupus fault al lui Deac, iar Rakiţki înscrie, cu largul concurs al lui Pantilimon. 

Min. 12 - Aliev centrează în faţa porţii, dar Cigrinski trimite slab, peste poarta lui Pantilimon. 

Min. 6 - Lovitură liberă pentru Ucraina, după un fault al lui Deac la Aliev. Deac e de altfel ce mai activ om al României în startul partidei. Nu a ieşit nimic însă din această fază pentru adversari. 

Partida a început!

Răzvan Lucescu începe cu:
Pantilimon - Maftei, Papp, Gardoş, Raţ (cpt.) - M. Roman, G. Mureşan, Alexa, Deac - G. Bucur, S. Sburlea
Rezerve: S. Lung jr., Rîpă, Dr. Grigore, I. Apostol, S. Ilie, Zicu, L. Ganea

Fără Cristi Chivu, dar cu Răzvan Raţ căpitan,România va încerca să răzbune eşecul din vara trecută, când Ucraina se impunea cu 3-2 la Lvov. În următorul meci, "tricorii" vor evolua împotriva învingătoarei sau învinsei din cealaltă partidă a turneului "Cyprus Cup", Cipru - Suedia. Pentru acest turneu, Lucescu jr nu are parte de un lot complet. Mutu abia a revenit în teren pentru Fiorentina, Chivu a fost mensajat, iar Radu Ştefan, Săpunaru şi Marius Constantin s-au accidentat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite