Recuperator de bani negri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stenograma unei convorbiri telefonice interceptate de DNA a scos la iveală faptul că Victor Piţurcă a fost complice la jocurile murdare din Liga I . Selecţionerul a insistat pe lângă Becali să trimită celor de la Pandurii banii promişi. Bani negri, evident.

Victor Piţurcă a ştiut în permanenţă că în Liga I se fac aranjamente, dar nu a recunoscut niciodată acest lucru. A fost nevoie ca DNA-ul să intercepteze o convorbire telefonică între el şi Gigi Becali ca adevărul să iasă la suprafaţă.

Meciul dintre CFR – Pandurii Tg. Jiu, scor 1-2, din etapa a 27-a a sezonului trecut a arătat implicarea selecţionerului în jocurile murdare din campionat. Se pare că Piţi ar fi făcut atunci lobby pe lângă şefii gorjenilor ca Pandurii să tragă tare în partida respectivă, întrucât un rezultat bun ajuta Steaua să se apropie de CFR, în lupta pentru titlu.

Becali a uitat să plătească

Cu gândul la recompense substanţiale, jucătorii formaţiei din oraşul lui Brâncuşi au arat terenul la respectivul meci, reuşind să furnizeze o mare surpriză. Aşteptările le-au fost însă înşelate.

Gigi Becali, omul care s-a bucurat cel mai tare de eşecul CFR-ului, nu a plătit, iar Piţurcă i-a transmis latifundiarului din Pipera că “eroii” de la Cluj i-au pus acatiste în biserică şi l-au blestemat.  Nu se cunoaşte însă motivul exact pentru care plata nu s-a făcut.

Becali i-a reamintit însă selecţionerului de încă un meci pe care Pandurii l-a “rezolvat” şi pentru care a cotizat cu 100.000 de euro! Într-o încercare „de a face dreptate”, selecţionerul i-a spus atunci finanţatorului din Ghencea: „Lasă, bă, ăia, Gigi! Pui sula cu prefectura! Ce dracu! Ăia au fost pentru altceva”.

Pus să explice dialogul, Victor Piţurcă a precizat: “Fotbalul a fost, este şi va fi de această manieră. E clar că în momentul în care soarta campionatului depinde de un meci-două se dau prime şi nu trebuie să ne ascundem de acest lucru. În toată lumea se practică lucrul acesta”.

Piţurcă: „Băieţii vroiau... Pac, pac!“


09.04.2008, ora 22.43

Selecţionerul îi transmitea lui Becali tot ce se întâmpla în sânul echipei Pandurii Târgu Jiu.

Victor Piţurcă: Aşa stabilisem.
Gigi Becali: Aha.
Piţurcă: Le făcuse primă dublă! Mă-nţelegi?
Becali: Aşa.
Piţurcă: La jucători.
Becali: Aşa.
Piţurcă: Şi aia a fost convenţia.
Becali: Aha.
Piţurcă: Păi da, m-ai înţeles?
Becali: Păi mie-mi convine, mă, eşti nebun!
Piţurcă: Păi cum să nu-ţi convină, băi! Ai locu’ doi, mie la mie, asigurat, ce dracu!
Becali: Păi de ce am locu’ doi mie la mie?
Piţurcă: Ă?
Becali: De ce?
Piţurcă: Păi da’ cu Dinamo, dacă pierdeai la Bistriţa, pierzi două ăstea şi se apropie ăştia... vagabonzii.
Becali: La... De asta-mi convine mie.
Piţurcă: Ă?
Becali: Mie-mi convine să salvez Mioveniul, eşti nebun!
Piţurcă: Să salvezi Mioveniul?
Becali: Păi da! Păi nu m-am băgat, mă? Nu ştii că şi Mioveniul e tot a mea?
Piţurcă: Da, mă, da’ au... Au o ciudă ăştia pe tine, jucătorii de la Pandurii, să-mi bag p... în mă-sa!
George Becali: De ce?
Piţurcă: Au zis că ţi-au pus acatiste, că-ţi...
George Becali: Păi de ce?
Piţurcă: Că nu le-ai dat nimic, auzi!
Becali: Păi... Parcă eşti nebun la cap!
Piţurcă: Nu ştiu, mă! Eu spun ce mi-au spus aseară. Te-am sunat aseară, că eram acolo în cantonament.
Becali: Păi dacă le-am dat atunci „o sută”! (n.r. - de mii de euro)
Piţurcă: Lasă, bă, ăia, Gigi! Pui sula cu prefectura!
Ce dracu! Ăia au fost pentru altceva.
Ce ăia le-au dat...
Becali: Lasă bă, că...
Piţurcă: Le-au dat ăia ceva? Sau ce?
Becali: Bă, stai liniştit, da?
Piţurcă: Nu, da’ le-au dat ăia ceva?
Becali: Pai da’ nu le-au dat, da’ eu ce să...
Piţurcă: Pai ştiu eu ce combinaţie ai avut tu atunci cu ăia. Băieţii vroiau... Pac, pac!
Becali: Bă! Stai liniştit, da?
Piţurcă: Cum vrei, nu?
Becali: Stai liniştit, da?

Piţurcă a trişat pentru „Valiza“ lui Becali

image

Gigi a găsit un aliat de nădejde în persoana actualului selecţioner



Că Victor Piţurcă are probleme nu mai uimeşte pe nimeni. Pe lângă cele legate de fotbal, selecţionerul a intrat şi în vizorul procurorilor de la DNA. Piţurcă a fost pus sub învinuire pentru favorizarea infractorului.

În luna mai 2008, actualul antrenor al naţionalei noastre de fotbal a semnat, în fals, un precontract de vânzare-cumpărare. Documentul, antedatat, atesta că el a fost martorul lui Gigi Becali la achiziţionarea unui teren din Cluj.

Piţurcă a declarat, ulterior, sub jurământ că suma de 1,7 milioane de euro nu era destinată sub nicio formă pentru premierea fotbaliştilor de la «U» Cluj, ci pentru achiziţiile imobiliare ale latifundiarului din Pipera.

SRI l-a prins cu minciuna

„A fost un precontract, semnat acum ceva timp. Mă aflam şi eu acolo, şi am fost martor, şi am semnat. Dar nu ştiu ce legătură are. Oricum, nu mi se pare normal să ni se asculte telefoanele”, a spus, la vremea respectivă, Piţurcă.

Chestionat de către DNA, în privinţa locului unde s-a semnat respectivul document, Victor Piţurcă a indicat, fără să clipească, palatul lui Becali, situat pe Aleea Alexandru, din Capitală.

În urma anchetei, Serviciul Român de Informaţii a demonstrat că în ziua şi la ora la care selecţionerul susţinea că a fost “martor” la palat el se afla de fapt la locuinţa sa din Pipera.

Nicoliţă revine cu Austria

image

Pentru meciul cu Austria, selecţionerul Victor Piţurcă va alinia o altă echipă faţă de meciul cu Serbia. Există atât veşti bune, dar mai ales veşti rele pentru Piţi în privinţa alcătuirii lotului. O veste bună este faptul că  Dorin Goian va putea fi folosit contra austriecilor. „Goe” a lipsit în meciul cu Serbia fiind suspendat după jocul din meciul cu Franţa.

Lipsa masivului fundaş s-a văzut în disputa cu Serbia, în care Tamaş şi Dorel Stoica au alcătuit un cuplu execrabil.
În schimb, Victor Piţurcă se va confrunta cu mult mai multe absenţe pentru întâlnirea cu Austria. Cea mai importantă este tot cea a lui Chivu, căpitanul naţionalei fiind indisponibil şi pentru acest meci.

De absenţa sa au profitat sârbii, Antici repetându-le obsesiv jucătorilor săi faptul că lipsa căpitanului va dezorganiza complet echipa României de la mijloc în jos.

Apoi, craioveanul Florin Costea nu va putea fi folosit la Klagenfurt pentru cumul de cartonaşe. În locul său, selecţionerul îl va utiliza, aproape sigur, pe Bănel Nicoliţă (foto), stelistul fiind înainte titular de bază al naţionalei.

Marea problemă a lui Piţurcă vine însă de la vedeta naţionalei, Adi Mutu. Acesta a acuzat probleme, ieri, la antrenament, şi a dat asfel emoţii staffului tehnic al naţionalei.  Mutu a părăsit antrenamentul naţionalei după doar 50 de minute.

“Briliantul” a participat doar la alergări, spunând “pas” jocului-şcoală efectuat de componenţii naţionalei. În final, Mutu a mai dat 3 ture de teren, asistat de preparatorul Marian Lupu. Victor Piţurcă speră ca Mutu să fi avut doar o uşoară indispoziţie fizică în urma fisurii la coastă, suferită în meciul cu sârbii.

Altfel, singurul care l-ar putea înlocui ar fi proaspătul naturalizat, Maximilian Nicu. Certe sunt în acest moment titularizarea lui Tănase şi a lui Nicoliţă în locul lui Codrea şi Costea, urmând a se decide dacă fundaşul lui Getafe, Contra, va fi titularizat, acesta fiind suspect de fisură la antebraţ.

Mesaje pe adevarul.ro

„După ce că face selecţia pe pile mai este şi fricos! De ce mama dracului a jucat cu toate gloabele, care nu prea joacă la echipele lor de club, iar jucători ca Tănase, Max Nicu şi alţii mai tineri stau pe banca de rezerve sau în tribună? Nu pot să înteleg ce caută Stoica fundaş central“.

 Gogu

„Piţurcă trebuie să plece! Piţurcă de mult trebuia să plece, nu de acum! Eu am ţinut cu Serbia, pentru că toţi barbugiii ăştia m-au secat sufleteşte. Nu am cum să ţin cu Mutu “Pastila” sau cu Piţurcă “Barbugiul”. Să vină Lucescu!“

Dan Tănasă

 „Piţurcă ar trebui să demisioneze, dar, pentru că noi ştim că nu are pic de moralitate şi de bun simţ, nu o să facă aşa ceva“.

 Gică Chibitzu

 „Toţi vă daţi cu părerea, însa, cei mai vinovaţi sunt cei din presă, apoi jucătorii, apoi federaţia şi la sfârşit antrenorul“.

 Microbist

Pe cine aţi dori selecţioner?

Adevărul a realizat, pe site,  un sondaj cu titlul „Pe cine aţi dori în locul lui Piţurcă?” Aici puteţi vota pentru Dan Petrescu, Mircea Lucescu, Gheorghe Hagi, Ladislau Bölöni, Cosmin Olăroiu, precum şi pentru un alt antrenor. Iată cum arăta clasamentul, ieri, la ora 17:

Mircea Lucescu 174 de voturi
Dan Petrescu 123
Ladislau Bölöni 83
Cosmin Olăroiu 63
Gheorghe Hagi 36
Alt antrenor 35

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite