Reconstruim. A câta oară?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima acţiune oficială din noul mandat, Victor Piţurcă se bazează pe mulţi jucători noi, în special din campionatul intern. Reprezentativa României intră pe un nou drum săptămâna aceasta, când Victor Piţurcă (62 de meciuri ca selecţioner) îşi începe al treilea mandat.

Vremurile când rosteam pe nerăsuflate „primul 11" al echipei naţionale sunt de mult apuse. În cei doi ani care au trecut de la ultimul meci al lui Piţurcă, cel cu Austria, şi până la reîntoarcerea la naţională a aceluiaşi selecţioner, România a disputat 25 de meciuri. De fiecare dată s-a folosit o garnitură diferită, ajungându-se ca în aceste partide să fie folosiţi nu mai puţin de 51 de titulari diferiţi!

La revenirea la naţională, Piţurcă a dat senzaţia că vrea să îmbine scheletul fostei sale echipe cu elemente noi, în special din Liga 1. Tot Piţi arată şi că nu şi-a schimbat optica în privinţa anumitor fotbalişti pe care îi consideră de valoare, precum Nicoliţă ori Cociş, care aproape că dispăruseră din circuitul naţionalei după demiterea sa, fiind ignoraţi adesea de Răzvan Lucescu.

S-a renunţat şi la Bogdan Stancu

Acţiunea cu San Marino (locul 203 în clasamentul FIFA), variantă de avarie după ce Argentina a refuzat să mai vină la Bucureşti, a modificat puţin şi planurile selecţionerului, care n-a mai ţinut morţiş să aibă cei mai buni jucători la lot. El l-a lăsat pe Marica să se pregătească la Schalke 04, formaţie pentru care a semnat săptămâna trecută, pe Bogdan Stancu să stea la Galatasaray, unde nu are o situaţie foarte fericită, şi a renunţat şi la Cristi Săpunaru, fundaşul lui FC Porto fiind suspendat pentru meciul cu Luxemburg, programat pe 2 septembrie.

Din vechea gardă n-au mai ajuns la naţională nici Goian (Glasgow Rangers) şi Raţ (Şahtior), accidentaţi, dar nici proaspătul stranier, Costin Lazăr, indisponibil şi el după ce s-a lovit la ultimul meci al noii sale echipe, PAOK Salonic. Piţi a trebuit să renunţe şi la câţiva jucători din Liga 1, care au "căzut" la antrenamente săptămâna asta. Primul s-a rupt Latovlevici, apoi vasluianul Papp, iar Alexe n-a mai venit la Mogoşoaia, după ce s-a accidentat la partida Varazdin - Dinamo. Trei jucători, Brata (Pandurii), Năstasie (Steaua) şi Stanciu (Alba Iulia), au fost trimişi la naţionala de tineret, care marţi întâlneşte Bulgaria, iar juniorii Ilie şi Avrămia rămân acasă.

Chivu, trimis de Inter la naţională!

Deşi Cristi Chivu şi-a anunţat de mult retragerea din rândul tricolorilor, site-ul oficial al lui Inter a anunţat ieri că fundaşul român a plecat mai repede din China cu scopul de a se prezenta la echipa naţională a ţării sale. „Pentru a răspunde convocărilor, Castaignos, Chivu, Sneijder, Stankovici şi Pandev nu s-au întors la Milano cu restul coechipierilor", a fost mesajul transmis de inter.it.

Lotul pentru San Marino

- Portari: Pantilimon (Manchester City), Tătăruşanu (Steaua)
- Fundaşi: Nicoliţă, Gardoş (Steaua), Şt. Radu (Lazio), Tamaş (WBA), Chiricheş (Pandurii), Luchin (Timişoara), Nicoară (CFR Cluj)
- Mijlocaşi: Cociş (Rostov), Torje (Dinamo), G. Mureşan (CFR Cluj), Cr. Tănase (Steaua), T. Bălan (Sportul), M. Cristescu, Chipciu (FC Braşov), Strătilă (Astra), Pintilii (Pandurii)
- Atacanţi: Mutu (Cesena), Mazilu (Arsenal Kiev), Herea (Rapid), Curelea (Sportul)

8 debutanţi sunt în lotul pentru amicalul cu San Marino: Pintilii, Chiricheş, Strătilă, Chipciu, Cristescu, Curelea, Nicoară şi Luchin.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite