Răzvănel ne sfidează: „Nu plec, avem şanse“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul României a spus ieri că nu are de gând să plece de pe banca naţionalei. Motivul? „Dacă batem pe Luxemburg, putem spera la locul doi“. Pe lângă faptul că nu are de gând să plece, Răzvan Lucescu ne-a mai dat o veste proastă: va fi greu să câştigăm în seara asta pentru că nici Luxemburgul nu mai este o echipă mică!

Selecţionerul naţionalei a venit la conferinţa de presă hotărât să tranşeze problema demisiei sale. Răzvan Lucescu ne-a transmis că nu are de gând să plece de la echipa naţională atât timp cât mai sunt şanse matematice de calificare.

După care i-a acuzat pe suporteri şi pe jurnalişti de «lipsă de patriotism». Desprins parcă din alt film sau dintr-o lume paralelă, selecţionerul ne-a oferit versiunea sa asupra meciului din Bosnia şi i-a lăudat pe Florescu şi pe Ropotan, jucătorii care n-au evoluat în 2011 decât la naţională.

Răzvan despre....

„Superechipa" Luxemburgului. Sunt agresivi, şmecheri şi fac din faza defensivă o artă. Privim mult prea superficial adversarele noastre. Nu mai există echipe mici, iar cei din Luxemburg s-au dezvoltat foarte mult, au investit.

Demisia sa. Nu este vorba despre mine, ci despre echipa naţională. Am venit cu obiectivul calificării şi nu voi pleca atât timp cât încă mai există şanse matematice.

Şansele noastre de calificare. Dacă vom câştiga cu Luxemburg facem 5 puncte şi ne apropiem de locul 2. Începem acum să jucăm pe teren propriu şi dacă vom câştiga împotriva Bosniei sau a Belarusului, atunci ne batem serios pentru locul 2.

Cum a schimbat el naţionala. Întinerire există, cred că sunt cinci sau şase jucători până în 25 de ani care au apărut în echipa naţională, care, din păcate, au fost consideraţi jucători foarte buni şi au plecat afară, dar nu mai joacă. E o problemă şi asta. Au fost meciuri în care cred că am avut cea mai tânără echipă din Europa.

Meciul din Bosnia. Chiar dacă bosniacii au avut o posesie prelungită, chiar dacă nu am ţinut de minge, naivitatea ne-a făcut să pierdem meciul. Am fi putut câştiga fără să dominăm. Ei nu au avut ocazii, chiar dacă ne-au dominat.

Suporterii şi ziariştii. Din păcate ne lipseşte patriotismul. Aţi văzut ce public a avut Bosnia pe teren propriu, deşi au fost conduşi la pauză. Aştept acelaşi lucru şi de la fanii români, dar şi de la jurnalişti.

Prestaţia lui Florescu. „N-a fost cel mai slab cu Bosnia, a recuperat multe mingi, la fel şi Ropotan. Florescu a crescut, a jucat tot mai mult la naţională".

Speră în suspendarea Bosniei

Unul dintre motivele pentru care selecţionerul Răzvan Lucescu nu se gândeşte la demisie îl reprezintă situaţia specială a Bosniei. Federaţia
bosniacă va lua astăzi o decizie privind schimbarea sau nu a statutului multietnic neagreat de forul european. „Nu sunt deloc optimist", a mărturisit actualul preşedinte, musulmanul Colakovici. Astfel, Bosnia riscă să piardă la „masa verde", cu 0-3, toate meciurile din grupa României.

A luat 50.000 de euro pe punct

În cei doi ani petrecuţi în postul de selecţioner, Răzvan Lucescu a strâns 500.000 de euro din salariu. O întreagă avere pentru doar 10 puncte în două campanii de calificare.

În vremuri de criză, când patronii din Liga I încearcă să strângă cureaua cât mai mult la negocierile cu tehnicienii lor, antrenorul naţionalei stă pe un munte de bani la FRF. Lucescu jr este plătit regeşte de Mircea Sandu pentru munca îndoielnică depusă până acum.

La un scurt calcul, reiese că fiul lui „Il Luce" a primit 50.000 de euro pentru fiecare punct cucerit în cele două campanii de calificare, la CM 2010 şi la aceasta, în partidele în care a stat pe banca tricolorilor. Şi-a început experienţa de selecţioner cu o victorie cu Lituania, în precedentele preliminarii, încheind campania, în contul personal, cu opt puncte. A mai strâns două acum, deci, în total, zece. Salariul de 250.000 de euro pe sezon merge mai
departe.

Punctele strânse de Lucescu jr

Preliminarii CM 2010

-Lituania - România 0-1
-Franţa - România 1-1
-România - Austria 1-1
-România - I-le Feroe 3-1

Total: 8 puncte

Preliminarii CE 2012

-România - Albania 1-1
-Belarus - România 0-0

Total: 2 puncte

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite