Răzvan învinge sau pleacă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Selecţionerul este obligat să obţină victoria cu bosniacii, singura variantă care ne mai menţine în lupta pentru un loc la Euro 2012. Lucescu jr crede că elevii săi pot obţine victoria. Mizează pe ambiţia lui Mutu, liderul de acum al naţionalei, dar şi pe dorinţa lui Marica de a demonstra că nu este un fotbalist ratat.

Îmbrăcat impecabil. Aşa a apărut Răzvan Lucescu la conferinţa de presă de dinaintea meciului crucial de azi cu Bosnia. De altfel, ţinuta este singurul aspect care nu s-a schimbat la selecţioner. În rest, deşi n-a lăsat să se vadă, Lucescu cel mic nu mai este acelaşi de la începutul mandatului. Gândurile, emoţiile, grijile şi-au pus amprenta asupra psihicului său. N-a dorit să vorbească despre viitor, ci doar despre prezent.

Simţind, poate, că drumul de la naţională se apropie de sfârşit, Răzvan a simţit nevoia unei noi răbufniri. Şi a trecut la critici. Ţinta? Oamenii din fotbal, că n-au fost alături de echipa naţională în momentele grele, publicul care s-a grăbit să-i ceară demisia şi, nu în ultimul rând, propriii jucători, pentru lipsa de încredere în forţele lor. „N-am ştiut să fim uniţi. Este păcat pentru ţara asta. Chiar dacă suntem buni sau proşti, avem nevoie de sprijinul tuturor. Orgoliul nostru de popor unit ar trebui să ne aducă pe toţi alături de echipa naţională", a spus Răzvan.

Presiunea va fi pe Bosnia

Selecţionerul ştie că doar victoria diseară cu Bosnia ne mai ţine în viaţă pentru un loc la Euro 2012 şi mizează totul pe ultima carte: „Dacă nu vom câştiga, şansele noastre de calificare vor fi nule. Este meciul acestei echipe, nu al unei generaţii. A fost acea generaţie între 1990 şi 2000, dar de atunci nu ştiu dacă se mai poate spune că a fost o generaţie la echipa naţională".Lucescu se bazează şi pe sprijinul publicului. „Vom avea fanii de partea noastră şi, astfel, presiunea va fi exercitată asupra Bosniei. Am ales în mod special acest stadion pentru că pe tot parcursul sezonului suporterii au făcut o atmos­feră foarte frumoasă, indiferent de rezultatul favoriţilor", a explicat Lucescu.

''Este meciul acestei echipe, nu al unei generaţii. A fost generaţia dintre 1990 şi 2000, dar de atunci nu se mai poate vorbi de o generaţie la echipa naţională.''
Răzvan Lucescu selecţionerul României

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite