Răzvan Lucescu: „Ar fi bun şi un egal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă jucătorii consideră meciul de azi crucial, selecţionerul s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate la Zenica. Selecţionerul simte că echipa sa va face un meci bun. Lucescu jr crede că, mânaţi de public, bosniacii ne vor ataca în valuri şi îndeamnă la luciditate.

Antrenorul naţionalei a venit îngândurat la conferinţa de presă de ieri. Un eşec i-ar putea fi fatal selecţionerului, el însuşi recunoscând că ratarea calificării înseamnă o plecare a sa de la cârmei naţionale. Pentru Lucescu se vorbeşte deja de viitorul său la Rapid sau CFR Cluj, în timp ce Olăroiu sau Dan Petrescu sunt vizaţi pentru postul său de la naţională.

Iată care sunt subiectele la care s-a referit Lucescu jr ieri:

-  Meciul cu Bosnia. Cred că presiunea este pe bosniaci pentru că evoluează acasă. Ei vor juca la victorie, iar noi trebuie să avem luciditate şi răbdare ca să învingem. Sunt optimist pentru că am simţit la antrenamente că vom face un meci bun.

- O eventuală remiză. Un rezultat de egalitate nu ar reprezenta un eşec. Bosnia e obligată să câştige din cauza conjuncturii şi a rezultatelor obţinute. Va fi un meci în care ambele echipe vor da totul în teren. O atitudine ostilă a fanilor ne-ar motiva mai mult.

- Chivu. Cristi va trebui să se retragă cândva, dar nu trebuie să ne concentrăm pe aceste lucruri în momentul de faţă. El are o carieră frumoasă, dar va trebui să îi pună punct. Cel mai important acum este să vedem dacă va juca. Vom lua o decizie împreună în această privinţă. Nu vreau să mă gândesc la alt căpitan.

- Mutu. Sunt convins că va fi pe teren cu Bosnia. Mutu are o experienţă de viaţă, probabil e cel mai talentat jucător al nostru şi ştie că trebuie să-şi încheie frumos cariera. Problemele au rămas în spate şi suntem amândoi aici pentru a face echipa să câştige.

- Arbitraje. Am avut până acum arbitraje care ne-au defavorizat, dar sunt convins că la un moment dat totul se compensează.
n Importanţa jocului de azi. Mă bucur că jucătorii simt în sufletul lor că va fi meciul generaţiei lor. Pentru mine nu este aşa. Ştiu că bosniacii sunt în creştere, dar simt şi că vom face lucruri bune.

Ce calcule şi-au făcut „federalii"

Lucescu junior crede că şi o remiză ar fi bună în meciul de astăzi. De ce? Pentru că membrii staff-ului tehnic au găsit formula prin care România poate ocupa locul doi: 4 puncte cu Bosnia, 4 cu Belarus, 4 cu Albania şi 6 cu Luxemburg. Dacă obţinem ceva şi acasă cu Franţa ar fi un bonus. În condiţiile unei remize la Zenica, România ar trebui apoi să învingă acasă pe Bosnia şi Belarus şi în deplasare pe Albania. Plus cele şase puncte „acontate" cu Luxemburg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite