Răzvan Lucescu: „Nu-mi dau demisia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu a susţinut că România a pierdut în Bosnia din cauza ghinionului. Selecţionerul nu renunţă, deocamdată, la funcţie. Răzvan Lucescu a admis totuşi că şansele de calificare ale naţionalei României la Campionatul European din 2012 rămân extrem de mici.

Lucescu spune că am pierdut cu Bosnia (scor 1-2)  din cauza greşelilor de la fazele fixe. „Trăiesc un sentiment de supărare, de frustrare, de tristeţe. Trebuie să analizăm jocul, a fost o primă repriză în care am stat foarte bine în teren, am reuşit să blocăm construcţia adversarului, am marcat, am mai avut două ocazii mari.

La pauză scorul era meritat. După pauză, adversarii au pus presiune foarte mare, au făcut un presing bun şi noi am fost împinşi în jumătatea noastră. Din păcate, în astfel de situaţii, fazele fixe devin decisive. Am pierdut din două goluri din faze fixe", a spus Lucescu. Tehnicianul a adăugat că la Zenica nu a fost vorba despre o lipsă de atitudine din partea elevilor săi.

„Cum să titularizezi un jucător fără echipă?!"

„Nu am avut curaj să ţinem de minge în unele momente, de asta îmi pare rău. Prea repede am căutat să jucăm cu pase lungi şi am încercat arma contraatacului. Erau situaţii în care era de preferat să avem o posesie mai prelungită. Şansele de calificare sunt mici, pentru că nu trebuia să pierdem! Nu e însă cazul să discut acum despre plecarea mea", a mai declarat selecţionerul.

Ioan Becali l-a criticat, din nou, în termeni extrem de duri pe selecţioner. „Noi nu am avut o echipă cu pretenţii de calificare. Nu am avut mijloc, nu am existat. Cât să reziste Goian şi Tamaş la centrările lor?! Bosniacii au jucat fotbal şi cred că terenul i-a incomodat mai mult pe ei decât pe noi!

Dacă aveam un Rădoi şi un Chivu la mijlocul terenul, altfel păstram mingea. N-am mai pomenit în viaţa mea, la nicio selecţionată din lume, să joace titular un jucător care nu are echipă! Măcar de convoca pe cineva din Liga a II-a, tot era ceva! N-am nimic cu Florescu, dar e extrem de limitat", a declarat fostul agent de jucători. 

"Era clar că nu avem nicio şansă dacă noi nu am putut face cinci-şase pase! Când aduci mai mulţi jucători care nu joacă la echipele lor de club şi îi introduci ca titulari, este o greşeală uriaşă!''

Victor Piţurcă
fost selecţioner

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite