Răzvan Lucescu: "Cu naţionala, n-am avut o strategie şi am ajuns în urna a patra"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu Foto: Marian Vilău
Răzvan Lucescu Foto: Marian Vilău

România a ratat a cincea campanie de calificare din şase în ultimii 10 ani, iar Emeric Ienei spune că momentul în care naţionala putea pleca la un nou drum de succes a fost ratat în 2009, odată cu venirea lui Răzvan Lucescu.

Seleţionerul care a condus România la două turnee finale spune că atunci şansele de calificare la CM 2010 erau aproape de zero şi că acela ar fi fost momentul propice pentru reclădirea naţionalei, cu jucători de perspectivă, cu foame de rezultate. Nea Imi consideră că Lucescu Jr a greşit mergând pe mâna jucătorilor cu experienţă, în încercarea de a obţine rezultate pe termen scurt şi lasă să se înţeleagă că e şi vina conducătorilor care nu i-au trasat drept obiectiv lui Răzvan reconstrucţia naţionalei.

"Nu vreau să arăt cu degetul, dar eu sunt supărat şi chiar revoltat că am avut prilejul să reconstruim echipa şi n-am făcut-o. În acea campanie pentru Mondialul din Africa, atunci când a devenit clar că nu ne mai calificăm, trebuia să începem o reconstrucţie serioasă.

Aveam la dispoziţie cinci meciuri oficiale înainte de următoarea campanie, aşa că trebuia să renunţăm la jucătorii de moment, să ne axăm pe fotbalişti de perspectivă, să nu mai urmărim doar să ne betonăm în apărare şi să începem să lucrăm la construcţia jocului şi la un stil mai pe vârfuri, ca o echipă cu pretenţii. A fost o greşeală generală că nu am avut o strategie, nu am pus la punct un plan nici când lucrurile s-au agravat şi am ajuns în urna a patra", spune Emeric Ienei în Fanatik, conform prosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite