Răzvan Lucescu: "Când m-am referit la «lumea a treia», am emis o judecată globală!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu a postat pe site-ul frf.ro un comunicat în care face precizări cu privire la declaraţiile controversate date de el în ultimele zile.


"În condiţiile în care, evident, o declaraţie pe care am făcut-o recent în cadrul unei conferinţe de presă nu a fost corect înţeleasă, consider de datoria mea să enunţ lămuririle şi argumentele pe care, probabil, ar fi trebuit să le evoc cu acea ocazie. Asta, chiar dacă anumite observaţii făcute de mine cu alte prilejuri alcătuiesc tabloul la care am făcut o succintă referire cu puţine zile în urmă. Din capul locului vreau să-mi exprim opinia, conform căreia fotbalul românesc reprezintă o reflectare fidelă a întregii societăţi româneşti. O societate măcinată de nesfârşite scandaluri şi invective, dar şi marcată, adeseori, de ascensiunea şi promovarea unor persoane care nu au nimic în comun cu normele şi valorile la care trebuie să aspirăm. Norme şi valori care au stat, şi stau, la baza dezvoltării şi a evoluţiei societăţilor cu adevărat civilizate şi avansate", susţine Răzvan Lucescu.


"Când m-am referit la «lumea a treia» am emis o judecată globală, fără a fi atacat, sau a fi intenţionat acest lucru, vreo persoană. Nici vorbă să mă fi referit la jucători, pe care îi iubesc şi în care am încredere că pot avea un imens aport la obţinerea performanţelor dorite de toată lumea. Altminteri, nu m-aş fi înhămat la această muncă. Avem talente, dar nici nu putem nega că nivelul «ofertei» campionatului românesc nu se ridică la ceea ce ar trebui şi la ceea ce, sunt convins, vrea toată lumea. Cel puţin, oamenii de bună credinţă. Neîndoielnic, pe lângă fotbaliştii convocaţi la naţională, există şi alţi jucători talentaţi, care, poate, ar fi meritat să se afle aici, numai că eu sunt nevoit să efectuez o selecţie, în funcţie de anumite criterii, asumându-mi, bineînţeles, întreaga responsabilitate. Niciun moment nu m-am situat împotriva criticilor. Cu o singură condiţie: acestea să fie pertinente, fondate şi constructive. Nemaivorbind de civilizaţie. Pentru că, la urma urmei, climatul de ansamblu, tot ce ne înconjoară, mentalitatea, bucuria de a-l vedea pe cel de lângă noi eşuând, toate la un loc nu au cum să nu afecteze latura strict profesională, trimiţându-ne în acea «lume a treia» în care trăim. Acesta este mesajul pe care am vrut, şi vreau, să-l transmit", se arată în comunicat postat pe site-ul frf.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite