Râşii lui Săndoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stoian (în galben) a evoluat în nota echipei noastre, adică foarte slab
Stoian (în galben) a evoluat în nota echipei noastre, adică foarte slab

Naţionala de tineret a României a debutat, în preliminariile Europeanului din 2013, cu un egal (0-0) în compania extrem de modestei naţionale a Kazahstanului. Elevii lui Săndoi, talentaţi, dar dezordonaţi din punct de vedere tactic, au evoluat penibil în partida de la Târgu-Mureş.

Tricolorii mici au schimbat generaţiile, dar năravul, ba. După ce fotbalişti ca Torje, Găman sau Papp au depăşit vârsta de a fi convocaţi la tineret, Emil Săndoi a trebuit să încropească o echipă din nimic. A găsit, totuşi, jucători buni precum Alibec (Inter Milano), Răduţ (Steaua) sau Voican („U" Cluj) cu care România să încerce calificarea la Europeanul de tineret din 2013.

Talentul nu ţine însă de „foame". „Mânjii" lui Săndoi au arătat valenţe tehnice, fără însă să impresioneze cu adevărat, printr-un joc de echipă. A fost şi greu să se întâmple asta, din moment ce chiar selecţionerul nu ştia până cu puţin timp în urmă cu cine va ataca aceste preliminarii. Meciul de aseară, cu Kazahstan, de la Târgu-Mureş, a început cu noi în atac. În minutul 7, Voican nu a reuşit să bage mingea în poartă, de la trei metri, dintr-o centrare bună a lui Alibec. Atacantul lui Inter Milano a avut şansa să deschidă el scorul, însă a executat o lovitură liberă, de la 20 de metri, puţin peste poarta Kazahstanului.

Alibec şi-a bătut joc de-un penalty

Presiunea tricolorilor a continuat, fără succes însă. De asemenea, în prima parte, au lipsit şi şuturile de la distanţă. Repriza a doua a însemnat şi un reviriment din partea oaspeţilor. Kazahstanul a păstrat mai mult timp mingea în posesia sa, fără să atace decisiv buturile lui Dinu Moldovan. Cea mai mare ocazie a meciului ne-a aparţinut tot nouă. Şi ce ocazie! Cosmin Matei a obţinut, în minutul 56, un penalty, după un fault asupra sa a portarului. Vedeta noastră, Alibec, şi-a bătut joc de fază.

A executat penalty-ul în peluză, mult peste transversală. Imediat, Săndoi a reacţionat: l-a scos pe Voican şi l-a introdus pe Ţucudean, de la Dinamo. La cum am început preliminariile, sistemul de calificare nu prea ne ajută. Ne va fi greu să câştigăm grupa, având în vedere că suntem colegi cu Franţa, plus că nu se ştie dacă ne vom număra printre cele mai bune patru formaţii de pe locul secund, în cele zece grupe, care merg în play-off.

''Este un început cu stângul din păcate. Avem o grupă foarte grea în care Franţa este favorită.''
Emil Săndoi selecţioner România

''Nu-mi vine să cred că am ratat penalty-ul. Eram obligaţi să câştigăm acest meci, dar n-am fost în stare.''
Denis Alibec atacant România

România: D. Moldovan - G. Matei, Muth, Mladen, Ţigănaşu - Stoian (Brata 70), Anton (Suciu 63), Răduţ, Cosmin
Matei - Alibec, Voican (Ţucudean 57).
Selecţioner: Emil Săndoi
Kazahstan: Otarbayev - Akhmetov, Azamatov, Sariyev, Tagybergen - Dzolchiyev (Prokopenko 66), Chshyotkin (Beisebekov 35), Lunin - Islamkhan (Dubkov 77), Shomko. Selecţioner:
Slobodan Krcmarevici
Stadion „Municipal" (Târgu-Mureş): 2.000
Arbitru: Sergejus Slyva

Grupa a 9-a

- România
- Franţa
- Slovacia
- Letonia
- Kazahstan

*Echipele care vor termina pe primul loc şi cele mai bune patru formaţii de pe poziţia secundă în cele zece grupe se vor califica în play‑off. Apoi, câştigătoarele se vor alătura Israelului (ţara gazdă) la turneul final.

Programul naţionalei României

- 2 septembrie: Kazahstan - ROMÂNIA
- 6 septembrie: ROMÂNIA - Letonia
- 11 octombrie: ROMÂNIA - Franţa
- 11 noiembrie: Franţa - ROMÂNIA
- 1 iunie 2012: Slovacia - ROMÂNIA
- 5 iunie 2012: ROMÂNIA - Slovacia
- 10 septembrie 2012: Letonia - ROMÂNIA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite