Rădoi s-a retras de la echipa naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criticat de Ionuţ Lupescu pentru prestaţia sa de la Paris, mijlocaşul de 29 de ani a anunţat că nu va mai veni la acţiunile primei reprezentative. Fotbalistul l-a luat peste picior pe actualul director general al FRF, şi el fost jucător la Al-Hilal: "A zis că e slab campionatul saudit? Să nu uite că el a fost dat afară de acolo!"

Eşecul din meciul cu Franţa a produs un adevărat cutremur în fotbalul românesc! Liderii Generaţiei de Aur, Hagi şi Popescu, au sărit la gâtul selecţionerului, punându-l la zid pentru declaraţiile sale de după meci. În încercarea lor de a lua presiunea de pe umerii lui Răzvan Lucescu, federalii au dat vina pe jucători pentru rezultatele proaste din ultima perioadă.

"Nu mai avem valori. Vă dau exemplul Cociş şi Rădoi. De când s-au dus în Arabia Saudită, ei sunt într-o scădere. Eu am jucat în campionatul de acolo şi ştiu care este nivelul", a spus Ionuţ Lupescu miercuri seara. Această declaraţie a directorului general al FRF l-a scos din sărite pe Rădoi, care, aseară, şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională! "Adevărul" va prezintă motivul pentru care fostul căpitan al Stelei a recurs la această măsură extremă.

S-a simţit trădat de FRF

Supărarea lui Mirel pleacă de la ceea ce s-a întâmplat înaintea meciului cu Franţa. Atunci Al-Hilal a cerut ca românul să se prezinte cu o întârziere de trei zile la reunirea lotului României, astfel încât să joace în prima manşă din semifinalele Ligii Campionilor Asiei. Cum FRF a refuzat cererea arabilor, Mirel, disperat, a vorbit
rând pe rând cu Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu şi Răzvan Lucescu, să găsească înţelegere. Dacă Lucescu jr a fost de acord ca fotbalistul să vină mai târziu la lot, "Naşul" şi "Kaiserul" nici n-au vrut să audă de aşa ceva. Atunci presa din Arabia Saudită a scris că mjilocaşul le-a transmis oficialilor de la Al-Hilal că e dispus să renunţe la echipa naţională, însă şeicii l-au convins să nu facă asta. Astfel, Mirel s-a prezentat la reunire odată cu restul jucătorilor. Fără el, Al-Hilal a pierdut în prima manşă din Ligă, iar Rădoi, deşi nu s-a exteriorizat, a rămas cu o mare supărare.

Declaraţia lui Lupescu a umplut paharul


Această stare de nervozitate s-a amplificat după ce România a pierdut la Paris, iar naţionala şi jucătorii au fost atacaţi din toate părţile. În aceste condiţii, declaraţiile lui Lupescu au venit în cel mai nepotrivit moment cu putinţă. Tocmai când se aştepta să fie apărat de FRF, Mirel s-a trezit atacat de federali. A fost picătura care a umplut paharul răbdării mijlocaşului de 29 de ani, care, aseară, şi-a anunţat retragerea de la prima reprezentativă.

L-a desfiinţat pe Lupescu

Rădoi a dezvăluit că nu va mai veni la lot într-o intervenţie telefonică la postul "Dolce Sport". "Lupescu a zis că sunt în scădere? În scădere de greutate sau de înălţime poate! De ce nu mi-a spus aceste lucruri în faţă? Din păcate, sunt nişte oameni care în faţă te laudă şi pe la spate spun numai lucruri nelalocul lor. În ceea ce priveşte aprecierile lui Lupescu despre nivelul campionatului saudit, el să nu uite că n-a făcut faţă la Al-Hilal şi a fost dat afară după câteva luni!", a spus fostul căpitan al Stelei.

Lupescu: "Am spus adevărul!"

Replica directorului general al FRF a venit tot printr-o intervenţie telefonică, însă la "Digi Sport". "Nu înţeleg de ce Mirel e ofensat. Am spus un adevăr. Campionatul din Arabia Saudită nu e la fel de valoros ca cel din Germania sau cel din Spania. Ce am spus eu nu e un motiv să te retragi de la echipa naţională. Eu cred că Rădoi se grăbeşte. Se dovedeşte că Răzvan are dreptate, iar jucătorii noştri n-au tărie de caracter. Eu pot să vorbesc în public de oricine. N-am jignit!", a afirmat "Kaiserul". Acesta a făcut o precizare şi legată de cariera sa la Al-Hilal: "Rădoi nu ştie ce s-a întâmplat cu mine acolo, era prea tânăr când jucam eu în Arabia Saudită. Eu mi-am terminat contractul cu Al-Hilal şi m-am retras la 33 de ani. Nu m-a dat nimeni afară".

Răzvan Lucescu: "N-avea voie să facă aşa ceva"

Deşi este un mare admirator al lui Rădoi, surprinzător, selecţionerul s-a aliat cu Ionuţ Lupescu! "Decizia lui Rădoi e o descărcare nervoasă. N-avea voie să facă aşa ceva", a afirmat Lucescu jr. Apoi a detaliat: "S-a întâmplat de mai multe ori ca Mirel să aibă astfel de intenţii. De fiecare dată am vorbit cu el. A vrut să renunţe şi după amicalul cu Ucraina în luna mai. Nu voi accepta decizia lui Rădoi. Voi încerca să discut şi de această dată cu el. El e un tip sensibil. Un fotbalist care s-a sacrificat mereu pentru echipa naţională şi chiar a intrat pe teren şi accidentat".


DECLARATII

"Am luat această decizie la Paris! Nu mă retrag din cauza lui Răzvan. O să am o discuţie şi cu el".
Mirel Rădoi mjilocaş Al-Hilal

"Dacă Mirel s-a retras, nu-l mai întoarce nimeni! Are un caracter puternic şi e foarte orgolios"
Gigi Becali naşul lui Rădoi

"Sunt soluţii pentru înlocuirea lui Rădoi. A fost înlocuit Hagi. A fost înlocuit Maradona. Totuşi, Rădoi e o pierdere pentru naţionala noastră"
Victor Becali impresar FIFA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite