Presa belgiană critică jocul echipei lui Piţurcă: "România a fost un adversar modest"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă * Foto: Marian Vilău
Victor Piţurcă * Foto: Marian Vilău

Belgienii nu au fost deloc amabili cu jucătorii naţionalei României, criticaţi aspru după prestaţia din înfrângerea de aseară.

Cotidianul belgian Le Soir a scris după meciul amical Belgia - România, scor 2-1, că "tricolorii" au fost un adversar modest în prima repriză, dar apoi le-au dat emoții mari gazdelor.

"Având în față un adversar modest în prima repriză, Belgia a condus cu 2-0, apoi românii i-au speriat pe dracii roşii în finalul jocului", a scris Le Soir.

"Belgia a dominat în prima repriză, a luat avans pe tabelă, dar în partea a doua a avut ceva dificultăți, iar jucătorii din Carpați au redus din handicap și au ratat un 11 metri. Dracii au scăpat de egalare grație lui Gillet, dar puteau învinge mai clar", a scris La Derniere Heure.

Ziarul De Morgen a scris că "Belgia a câștigat după un meci palpitant". "Dracii roșii au avut şi un gol anulat pe nedrept în prima repriză, al lui Witsel, a avut și o bară. Belgia a jucat în forță, apoi România a revenit surprinzător și a marcat prin Niculae, iar Gillet s-a opus egalării. Ar fi fost nedrept, chiar dacă Belgia a jucat mai slab în repriza secundă. Belgia a părăsit terenul cu o victorie meritată", a notat De Morgen.

"Belgia a arătat două feţe: una frumoasă în primele 45 de minute, alta mai urâtă după pauză. Gillet a asigurat victoria", a comentat Sporza.

"Dracii roșii s-au impus, dar au tremurat", a precizat postul RTL. "România n-a arătat prea multe în prima parte a jocului, dar a revenit în repriza a doua. Gillet, care n-a avut mari bătăi de cap pe durata meciului, a apărat un 11 metri", a scris RTL.

Postul RTBF a comentat că "naţionala Belgiei a avut o primă repriză excelentă, a fost mult mai prezentă în joc. Per total, Belgia a fost stăpâna partidei".

Cotidianul De Standaard a notat că naționala Belgiei a câștigat meritat: "Deşi s-a terminat 2-1, Belgia a ratat şi alte şanse bune, dar în final portarul Gillet a făcut ca românii să nu obțină o egalare nesperată".

"Gillet a ținut victoria în tabăra diavolilor", a scris Belgium Soccer. "Stadionul Sclessin a vibrat. Belgia a dominat, a pasat rapid și a controlat meciul. România a încercat să speculeze pe contraatac, dar a lipsit concentrarea, iar jocul gazdelor a fost uşurat. În final, s-a evidențiat Gillet, parând penaltiul executat de Raţ", a comentat sursa citată.

Site-ul Walfoot a notat că în prima repriză "România a arătat o faţă dezamăgitoare".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite